hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İEÜ'den fen biliminin temellerini anlatacak laboratuvar

    İEÜden fen biliminin temellerini anlatacak laboratuvar
    expand

    İEÜ'den fen biliminin temellerini anlatacak laboratuvar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Fizik Laboratuvarı, fen bilimleri eğitiminde önemi bulunan deneylerin daha kapsamlı biçimde yapılabilmesi için geliştirildi. İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, "Mühendislik gibi uygulamalı bilimlerin altında, temel bilimler vardır. Öğrencilerimizin teorik bilgilerini deneylerle gözlemlemesi, onların alanlarındaki başarılarını da arttıracaktır" dedi.

    İEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü'nün yeniden düzenlenerek imkânları geliştirilen Fizik Laboratuvarı, öğrencilerin kullanımına açıldı. Mekanik ve elektromanyetik üzerine de deneylerin yapılabildiği laboratuvar, temel fizik eğitiminin altyapısı olduğu tüm fen ve mühendislik bilimleri eğitimlerinde kullanılacak. İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, fen bilimleriyle ilgili kuramsal çalışmaların her zaman deneylerle desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak, "Deney yaptıkça kuramsal bilgi yerine oturur. Deneyden farklı sonuçlar aldıkça modelleri yeniden düşünmeye, çalışmayı mükemmelleştirmeye çalışırsınız. Deney sizi her seferinde yeni bir araştırmaya iter. Bu, temel bilimler için geçerli olduğu kadar, uygulamalı bilimler için de böyledir. Mühendislik eğitiminde temel bilimlerin anlaşılması son derece önemlidir" dedi.

    İEÜ fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarlarındaki imkânların günün gereksinimlerine göre yeniden güncellendiğini, böylece öğrenme süreçlerinin de olumlu etkilendiğini kaydeden Prof. Dr. Aşkar, "Mühendislik bilimleri ve fen bilimleri eğitiminde akreditasyon için laboratuvarların olması gerekiyor. Biz, var olan laboratuvarlarımızı yeni deney setleri ile genişlettik ve burada çalışacak olan öğrencilerimiz için fiziksel koşulları iyileştirdik Böylece daha geniş çaplı çalışmaların yapılması için imkân sağlamış olduk" diye konuştu.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow