hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Işılay Saygın anıldı

    Işılay Saygın anıldı
    expand

    Işılay Saygın anıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TÜRK siyasetinin önemli isimlerinden olan ve geçen 27 Temmuz'da  İzmir'de nefes darlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 72 yaşında yaşamını yitiren Turizm ve Devlet eski Bakanı Işılay Saygın, genel başkanlığını yaptığı 'Uluslararası Kadın Dayanışma Derneği - İWSA' tarafından törenle anıldı.

    Türkiye'nin en genç belediye başkanı, ilk kadın Turizm Bakanı ve ilk kadın Çevre Bakanı olan Işılaya Saygın'ı anmak için Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenen törene,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı İmren Aykut, Ulaştırma ve Bayındırlık eski Bakanı Yaşar Topçu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı ve Konak Belediyesi eski Bakanı Hakan Tartan, İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkanı Burhan Özfatura'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda eski ve yeni siyasetçi, Saygın'ın yakınları ve seveneri katıldı.

    Törende konuşan Uluslarası Kadın Dayanışma Derneği Genel Başkanı Jale Gelgör, geçmişte Saygın'la birlikte çalışmalarının İzmir başta olmak üzere  Türkiye'ye çok büyük katkıları olduğuna dikkat çekip, "Onu ve yaptıklarını unutturmamak için buradayız. Işılay Saygın, çalışkanlığı dürüstlüğü ve milletine olan sevdası ile hep iyi bir örnek oldu" dedi.

    Sırayla kürsüdeki yerini alan eski bakan ve milletvekilleri ise Işılay Saygın'ın siyaset ve partiler üstü bir isim olduğuna dikkat çekip, kadın haklarının ülkedeki en büyük savunularından biri olduğunu ve çıkarttığı yasalarla birlikte bunu tarihe de yazdırdığını vurguladı. Anma törenin sonunda,

    Buca Işılay Saygın Güzel Lisesi öğrencilerinden oluşan orkestra eşliğinde Dernek üyesi kadınlar 'Cumhuriyet Kadınıyım' isimli eseri seslendirdi.

    Kahraman DURAK / İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow