hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İZLADAŞ'a birincilik verildi

    İZLADAŞa birincilik verildi
    expand

    İZLADAŞ'a birincilik verildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR Ticaret Borsası'nın yüzde 100 sermayesi ile kurulan ve 2014 yılında faaliyete geçen İzmir Ticaret Borsası Laboratuvar, Arge ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. (İZLADAŞ), Türkiye'de pamukta ilk ve tek yetkili sınıflandırıcı laboratuvarı olma özelliğini taşıyor.

    Ticaret Bakanlığı tarafından verilen izin ile 31 Aralık 2014 tarihinde pamukta yetkili sınıflandırıcı lisansı alarak faaliyete geçen İZLADAŞ, Uluslararası Pamuk Danışma Komitesi'nin (ICAC) iştiraki olan CSITC (Commercial Standardization of Instrument Testing of Cotton) tarafından düzenlenen pamuk lif analiz laboratuvarları karşılaştırma çalışmasına (Round Trials) katılarak 2020 yılının ikinci etabında birinci oldu. Böylelikle İZLADAŞ, 2020 yılı içerisinde gerçekleştirilen CSITC çalışmasında art arda iki kez birinciliği elde ederek 2017 yılından bu yana toplamda dört birincilikle lif analiz cihazlarının ölçüm yeterliliğindeki istikrarını devam ettirdi. İzmir Ticaret Borsası'ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

    "31 ülkeden 49 laboratuvar ve 87 cihazın katıldığı karşılaştırma testine İZLADAŞ, dört cihazı ile katılım sağladı ve tüm özelliklerde yüzde yüz tolerans değeri içinde ölçüm sonuçları alarak 100 tam puan elde etti. İZLADAŞ, Selçuk Şubesi Laboratuvarı 0,17 değerlendirme skoru ile dünyada birinci sırada yer aldı. Geniş bir katılım ile gerçekleştirilen CSITC laboratuvarlar arası karşılaştırma testine; Amerika Tarım Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren tüm sınıflandırma laboratuvarları ve FIBRE-Faserinstitut-Bremen başta olmak üzere birçok önemli pamuk üreticisi ülkeden laboratuvar katılıyor. Laboratuvarlar arası karşılaştırma çalışması yılda dört kez yapılan organizasyon sayesinde dünyada bu alanda faaliyet gösteren işletmelerin çalışma standartlarının iyileştirilmesi amaçlanıyor."

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow