hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi vedalaştı

    İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi vedalaştı
    expand

    İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi vedalaştı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR Büyükşehir Belediyesi, seçim öncesi son oturumunu gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, meclis üyelerinden helallik istedi. Kocaoğlu'nun konuşmasının ardından AK Parti ve CHP'li üyeler ayağa kalkarak alkışladı.

    İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin üyeleri, son oturumunda bir araya geldi. 5 yıl boyunca görev yapan belediye başkanları ve meclis üyelerinin birçoğunun son oturuma katılması dikkat çekti. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de, belediye meclisinin mart ayının son toplantısına katıldı. Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda, zaman zaman mecliste üyelerin yüksek sesle konuşması üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Arkadaşlar bugün çok ses geliyor. Çocukların karne alması gibi, karne günü gibi oldu" sözleri ile takıldı. Oturumda söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Ali Kökoğuz, "Hayat çok kısa olduğu için bazı evreler de başlar ve biter. 2014 yılında İzmir halkı size bir görev verdi. Biz hepimiz onurlandık ve şeref duyduk. İzmir halkının verdiği görev nedeniyle biz mecliste muhalefet görevi üstlendik. Bu görevi üstlenirken de demokrasi gereği olarak bir takım eleştirilerde bulunduk. Şahsınızdan ve CHP'li meclis üyelerinden hata yaptıysak af dilemek istiyoruz. Personellere, bürokratlara, basın mensuplarına, bize yardımcı olan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

    'ASLA UNUTMAYACAKLAR'

    CHP Grup Başkan Vekili Sırrı Aydoğan da, "Dün sizin yokluğunuzda ben meclisimle vedalaştım. Kökoğuz çok iyi dileklerde bulundu. Hiçbir hatibin sözünü kesmedim, sessiz, sakin bir grup başkanvekilliği yaptım. Kalp kırdıysam ki kırmam, arkadaşlarımın hepsinden helallik istiyorum. Biz noktayı koyduk. Gençler öne geçsin. Biz görevimizi yaptık. Bu ülkeye borç ödenmez. 50 senedir çalışıyorum, borcumu ödeyemedim. Biz bedava okuduk, bizi meslek sahibi yaptı. Borcumuzu ödeyemeyiz" dedi.

    Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da, oturumda söz alarak, şöyle dedi:

    “Sizle şahsen çalışmaktan onur ve gurur duyuyorum. Kente dair 5 yıl içinde 650 milyon TL gibi bir yatırımı Bucalılara kazandırdığınız için teşekkürü size borç biliyorum. Emin olun ki Bucalılar da bu dökülen alın terini asla unutmayacaklardır."

    KARGO TAŞIMACILIĞI TALEBİ

    Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da, Kocaoğlu'na ilçeye yaptığı yatırımlardan dolayı teşekkür ederek, "Sizi içimizden Büyükşehir'e göndermiş olduğumuz için, İzmir'i çok iyi temsil ettiğiniz için gurur duyuyoruz. Sizinle çalışmak da ayrı bir onurdu. 2014-2019 dönemi daha önceki döneme göre daha uyumluydu. 7 seçimi bir arada geçirdik, darbe girişimini yaşadık. Zor şartlarda sizin başkanlığınızda olumlu çalışmalar yapılmıştır" dedi.

    Beydağ Belediye Başkanı Süleyman Vasfi Şentürk ise Küçük Menderes Havzası için bir taleplerinin bulunduğunu belirterek, şöyle dedi:

    "Küçük Menderes Havzası'nda tarıma dayalı daha çok hizmet gelmesi adına hem hükümetten hem gelecek dönemde büyükşehir belediye başkanımızdan bir talebim var. Dünyanın bir ön bahçesi Küçük Menderes Havzası. Ürettiklerimizi ne kooperatifler ne de özel sektör aracılığıyla hızlı sevk edebildiğimizi düşünmüyorum. Küçük Menderes Havzası'nda bir kargo hava taşımacılığı yapılabilir. Çocukluktan beri hayalim olan bir şey bu."

    Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da oturumda söz alarak, Kocaoğlu'na yönelik, “Sizinle çalışmak güzeldi. Bu noktadan sonra bu film bitmez" dedi.

    AYAKTA ALKIŞLADILAR

    Mecliste konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu ise  5 yılı birlikte geçirdiklerini ve iyi bir 5 yıl olduğunu belirtti. Kocaoğlu, "Benim 15'inci yılım, birlikte çalıştık, kentimizi düşündük. Yapabileceklerimizin en iyisini yapmaya çalıştık. Tabii ki bu görevler gelip geçici. Hepimizin bir mesleği, işi, uğraşı var. Belediye başkanlığı, meclis üyeliği, siyasetteki makamlar meslek değildir. Geçici olarak buraları işgal ettik. Çok şükür onurumuzla, ayağımıza taş değmeden bu görevi 15 gün sonra tamamlamanın mutluluğunu yaşayacağız. Yeni gelecek arkadaşlara başarılar diliyorum" dedi. Türkiye'nin son derece zengin bir ülke olduğunu, birlik, beraberlik içinde olunması halinde başarılamayacak hiçbir konunun olmayacağını kaydeden Aziz Kocaoğlu şunları söyledi:

    "Üniversite yıllarından bu yana buna inanan kardeşinizim. Türkiye'de kimse tarımı konuşmazken gündeme getiren, karınca kararınca belli örnekleri hayata geçiren kardeşinizim. Türkiye kalkınacaksa, insanlarımız daha zengin, sürdürülebilir bir hayat sürecekse, dünyanın en mükemmel coğrafyasında biz tarım ve hayvancılık sektörünü acilen ele almalıyız. Hem kendi kendine yeter hale gelmesi hem de ihracatı arttırarak, sanayileşmeye, bilime, teknolojiye kaynak ayıracak artı değer yaratması bizim olmazsa olmazımızdır. Hepinize hakkımı helal ediyorum. Eğer istemeyerek de olsa bir arkadaşımızın gönlünü kırdıysam ondan da af diliyorum."

    Kocaoğlu'nun konuşmasının ardından meclis üyeleri, ayağa kalkarak alkışladı. Daha sonra hatıra fotoğrafı çektirildi.

    Umut KARAKOYUN/ İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow