hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzmir İtfaiyesi'nin kurbağa adamları göreve hazır

    İzmir İtfaiyesinin kurbağa adamları göreve hazır
    expand

    İzmir İtfaiyesi'nin kurbağa adamları göreve hazır

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-İZMİR Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi personeline, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın İstanbul Beykoz'daki Su Altı Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda 8 hafta süreyle eğitimden geçirildi. Her türlü hava şartı ve su ortamında dalış yapma konusunda dalış yapabilme eğitimin ardından 'kurbağa adam' sertifikası verilen itfaiye personeli, İzmir Körfezi'nde tatbikat yaptı.

    İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi personeli, su altında meydana gelen kaza ve boğulmalara da hızlı ve doğru bir şekilde müdahale edebilmek amacıyla aldığı eğitimlere bir yenisini daha ekledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Suda Arama Kurtarma dalgıç ekipleri zorlu bir eğitimin ardından 3 bin metreyi 14 dakikadan daha kısa sürede koştu, dakikada 35 şınav, 40 mekik, 4 barfiks ve 150 metre suyun altında 3,5 dakikanın altında yüzme becerilerini gösterip, 'kurbağa adam' sertifikası aldı. Göllerde, nehirlerde, akarsularda, denizlerde, doğal ve yapay tüm su ortamlarında dalış yaparak hayat kurtarmak için eğitim alan itfaiye personeli İzmir Körfezi'nde bir tatbikat yaptı.

    ULUSLARARASI STANDARTLARA YÜKSELDİ
    İstanbul Beykoz'da yer alan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Su Altı Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda 8 hafta süren 'kurbağa adam' eğitimlerine katıldıklarını belirten İtfaiye Arama Kurtarma ve Afet İşleri Şube Müdürlüğü Su Altı ve Su Üstü Arama Kurtarma İdare Amiri Erman Karademir, "Hem psikolojik hem de fiziksel dayanıklılığımızı ölçen ciddi bir sınavdan geçtik. İzmir Büyükşehir Belediyesi dalgıç ekibi bu eğitimle birlikte artık uluslararası standartlara kavuştu. Kursun temelinde dalgıçlık eğitimlerinin yanı sıra sportif yeterlilikte yer alıyor. Biz dalgıçları su altında etkileyen dört ana faktör bulunuyor. Bunlar derinlik, dip zamanı, su sıcaklığı ve vücut kondisyonu. Bu etkenlerden bizim elimizde olan yüzde 100 vücut kondisyonu. Kondisyonumuzu yüksek tutmak için spora önem veriyoruz. Haftanın belirli günlerinde eğitimlerimizi aksatmadan yapıyoruz" dedi.
    Sualtı arama kurtarma dalgıç ekipleri Büyükşehir'in Buca Sosyal Yaşam Kampüsü içerisinde yer alan havuzda haftanın üç günü sabahın erken saatlerinde eğitime başlıyor. Yürüme parkuru, şınav, mekik, barfiks ve yüzme becerilerinin ardından farklı felaket senaryolarına göre su altındaki olaylara müdahale çalışması yapıyor.
    (DHA)

    FOTOĞRAF

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow