hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzmir'de katlanır bisikletlere otobüs izni

    İzmirde katlanır bisikletlere otobüs izni
    expand

    İzmir'de katlanır bisikletlere otobüs izni

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin yeni uygulaması kapsamında, 26 Ağustos'tan itibaren belirli saatlerde katlanır bisikletlerle belediye otobüslerinde yolculuk yapmak mümkün olacak.

    ESHOT Genel Müdürlüğü'nün aldığı karar çerçevesinde bisiklet kullanıcıları, 26 Ağustos 2019 tarihinden itibaren belirli saat dilimlerinde katlanır bisikletler ile toplu ulaşım hizmetinden faydalanabilecek. Buna göre hafta içi 09.00-16.00 ve 21.00-06.00 saatleri arasında, hafta sonları ve resmi tatillerde ise tüm gün katlanmış haldeki bisikletlerle kentteki belediye otobüslerine binilebilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi geçmiş yıllarda yaptığı düzenlemelerle raylı sistem ve deniz ulaşımından bisikletli yolcuların yararlanmasını sağlamış, bazı otobüslere ise katlanma özelliği olmayan bisikletlerin taşınması için özel aparatlar monte etmişti.

    Trafik yoğunluğuna çare bulmak ve iklim krizinden çıkışa katkı sunmak amacıyla çevreci ulaşım modellerine yönelen İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentte bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için çalışmalar yürütüyor. Kente kazandırılan bisiklet yolları ve bisiklet kiralama sistemi 'BİSİM'in devreye girmesi ile bisiklet kullanımı arttı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de makam arabası yerine şehir içi ulaşımda sık sık bisikleti tercih ederek İzmirlileri bu konuda teşvik ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2030 yılına kadar kentteki mevcut bisiklet yolunu 453 kilometreye çıkarmayı, kentin iç kısımlarına da bisikletle ulaşım imkanı sağlamayı, bisiklet istasyonlarının raylı sistem ağlarına ve aktarma merkezlerine erişimini artırmayı planlıyor. İzmir, AB destekli 'Haydi Türkiye Bisiklete' projesinde de öncü kent seçildi.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow