hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzmir'deki depremzedelere destek çığ gibi

    İzmirdeki depremzedelere destek çığ gibi
    expand

    İzmir'deki depremzedelere destek çığ gibi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR'de yaşayan, yıkıma da neden olan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından İzmirlilere çığ gibi büyüyen destek yağdı. Kimi oyuncak, kimi hijyen malzemesi kimi de kedi maması getirdi. Gözyaşlarına hakim olamayan Basriye Kahraman, "Paketin içinde oyuncak da var. 3 yaşındaki torunum koydu. Oyuncağını vermek istedi" dedi.

    Yurttaşlar depremden etkilenen İzmirlilere sahip çıktı. Şimdiye kadar bireysel destekler için lojistik merkezi olarak kullanılan Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'ndaki İzmir Buz Sporları Salonu'na yardım yağdı. Toplama merkezi, Türkiye'nin dört bir yanından yardımseverlerin depremzedeler için gönderdiği gıda ve temizlik malzemesi, kıyafet, ısıtıcı, bebek maması ve bezleriyle doldu. 50 gönüllü vatandaş, gelen yardımları depremzedelere ulaşmak için hummalı bir çalışma yürütüyor.

    Yardım kampanyaya katılan Ekremcan Özkan, "Yiyecek, su, çocuk maskesi, deterjan gibi birçok şey getirdik. Çok kötü bir durum. Biz de kampanyaya katkı sunmak istedik" dedi.

    Fatma Selin Işık da böyle bir durumun her an herkesin başına gelebileceğine dikkati çekip, herkesten depremzedelere destek vermelerini istedi. Bireysel olarak destekte bulunan Semih Kale de, "Çok üzüldüm. Elimizden çok bir şey gelmiyor. Ama insan yardım etmek istiyor. Gücümüz yettiği kadar yardım getirdik" diye konuştu.

    GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

    Basriye Kahraman ise enkaz altından çıkarılan çocuklardan çok etkilendiğini söylerken gözyaşlarına hakim olmadı.  Kahraman, "Bizim de katkımız olsun istedik. Böyle bir durum herkesin başına gelebilir. Paketin içinde oyuncak da var. 3 yaşındaki torunum koydu. Oyuncağını vermek istedi" dedi.

    CAN DOSTLAR İÇİN MAMA

    Gönüllü olarak çalışan öğretmen Gülşah Küçükemiroğlu, birçok kişinin kedi ve köpek maması getirdiği söyledi. Küçükemiroğlu, "Hayvanlar kapıya gelip, 'Biz açız' diyemiyorlar. İnsanların bu kadar duyarlı olması bizleri de çok mutlu etti. Herkese çok teşekkür ediyorum. Gelen yardımları kayıt altına aldıktan sonra dağıtıyoruz" dedi.

    Kurumsal ve büyük ölçekli destekler ise Fuar İzmir D Holü'nde kabul ediliyor

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow