hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzmir'deki okullar için güvenlik ve koordinasyon toplantısı düzenlendi

    İzmirdeki okullar için güvenlik ve koordinasyon toplantısı düzenlendi
    expand

    İzmir'deki okullar için güvenlik ve koordinasyon toplantısı düzenlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-İZMİR'de, 2021-2022 eğitim öğretim yılı 2. döneminde, okullarda ve okul çevrelerinde alınacak tedbirlere ilişkin güvenlik ve koordinasyon toplantısı düzenlendi.  İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir'in, eğitimi önemseyen illerin en başında geldiğini söyledi.

    Okullarda ve okul çevrelerinde alınacak tedbirlerle ilgili düzenlenen toplantı İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya kaymakamlar, il güvenlik bürokrasisi yetkilileri, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, ilçe milli eğitim müdürleri ve okul aile birliği başkanları katıldı. Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'nda yapılan toplantıda konuşan Vali Köşger, kentte, ailelerin eğitime çok önem verdiğini belirtip eğitim kadrosunda eksiklik olmadığını, fiziki mekan sıkıntılarını da gidermeye çalıştıklarını dile getirdi.

    'EN ÖNEMLİ ÜSTÜNLÜĞÜMÜZ GENÇ NÜFUSUMUZ'
    Tüm bileşenleriyle birlikte İzmir'in eğitim kalitesini her anlamda çok iyi hale getirmek için gayret gösterdiklerini ifade eden Vali Köşger, "Diğer ülkelere kıyasla en önemli üstünlüğümüz; iyi eğitmeye çalıştığımız genç nüfusumuz. Çocuklarımızı ne kadar iyi eğitirsek, onları çağın bilgisiyle donatırsak, aynı zamanda kendi köklerinden ve değerlerinden kopmadan yetiştirebilirsek, millet olarak güçlü tarafımız budur. Bunu sağlamak için kaymakam arkadaşlarım başta olmak üzere, salonda bulunan herkesin özel bir hassasiyet göstermesini, okullarımızın başarıyı yakalaması noktasında, çocuklarımızın niteliğinin artması noktasında ellerinden gelen tüm gayreti ortaya koymasını bekliyoruz" dedi.

    VALİ KÖŞGER'DEN 'Z KUŞAĞI' VURGUSU
    Z kuşağının, özellikle sosyal medya aracılığıyla, kaynağı belli olmayan uluslararası etkileşimlere açık hale geldiğini ve ülkeye aidiyetlerinin giderek zayıfladığına dikkati çeken Vali Köşger, "Bu çocuklar, ülkelerini yaşanılmaz görme noktasına kadar gelmiş durumdalar. Halbuki; dünyadaki en yaşanılası ülkelerden biri Türkiye. Ülkemiz her anlamda çok kıymetli bir ülke. Coğrafi konum olarak da böyle, sosyal doku olarak da böyle, tarih itibarıyla da böyle, gelenek göreneklerimiz, insan kalitemiz itibarıyla da böyledir. Çocuklar içinde bulundukları için kıymetini bilmiyorlar, farkında değiller, yaşları çok genç. Sosyal medyada çeşitli kampanyalar yapılıyor. Ailelerin göz nuru, emek sarf edilen, İzmir örneğinden hareket edersek 54 bin öğretmenin emekleriyle yetiştirilen ve beklentiye girilen özellikle de zeki çocuklarımızı yurt dışına transfer ederek kaynaklarımızı çalıyorlar. En başta bunun engellenmesine yönelik çalışmalar yürütmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

    HER İLÇEYE SPOR KULÜBÜ TALİMATI
    İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yeni dönemde hayata geçirilecek projeler ile ilgili değerlendirmeleriyle sözlerine devam eden Vali Köşger, kent genelinde lisanslı sporcu sayısının az olduğunu belirterek, kaymakamlardan ve ilçe milli eğitim müdürlerinden, her ilçede spor kulüpleri kurulmasını istedi. Bu kulüplere malzeme konusunda valilik olarak gerekli maddi desteği sağlayacaklarını aktaran Vali Köşger, çocukların yetenekleri doğrultusunda yönlendirilmesi gerektiğini, böylelikle hem sağlıklı nesiller hem de milli sporcu yetiştirebileceklerini söyledi.
    Güvenlik güçlerinden de okul civarlarında alkol satılan mekanlarla ilgili denetimlerini taviz vermeden sürdürmelerini isteyen Vali Köşger, çocukların alkol ile başlayıp uyuşturucuya evrilen sürece dahil olmaması için kararlılıkla mücadele edeceklerini kaydetti.
    (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow