hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzmir'in 30 ilçesinde sokak hayvanlarına mama

    İzmirin 30 ilçesinde sokak hayvanlarına mama
    expand

    İzmir'in 30 ilçesinde sokak hayvanlarına mama

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR'in 30 ilçesinde Valilik tarafından sokak hayvanları için  belirli noktalara sokak hayvanları için yaklaşık 100 ton mama dağıtıldı.

    İzmir Valiliği, koronavirüs pandemisinin başlamasıyla birlikte sokağa çıkma kısıtlamasının bulunduğu günlerde sokak hayvanlarının aç kalmaması için harekete geçti. Yavuz Selim Köşger öncülüğünde, "Sokak Hayvanları için Sokaktayız" sloganıyla, Valilik ve hayvan sever firmalardan yaklaşık 100 ton mama temin edildi. Toplanan mamalar, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilçe tarım ve orman müdürlükleri, sivil toplum kuruluşları, dernekler ve hayvanseverler tarafından İzmir'in 30 ilçesindeki, mahalle mahalle dolaşılıp, sokak hayvanlarının bulunduğu belirli noktalara dağıtıldı.

    Salgın süresince sokağa bırakılanlar ile halihazırda sokakta yaşayan hayvanlara karşı özel hassasiyet göstermemiz gerektiğini ifade eden Valimiz Yavuz Selim Köşger, "Valiliğimiz öncülüğünde ve ilgili kuruluşların hassasiyetle yürüttüğü sokak hayvanlarının beslenmesi işlemleri itina ile yapılmaya devam ediyor. Her hafta sonu yaklaşık 5 ton mama, 30 ilçemizde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimize Valilik kanalımızla ulaştırılıyor, görevli personel ve yanlarında yer alan sivil toplum kuruluşları, dernekler ve gönüllülerle birlikte mama dağıtım işlemlerini gerçekleştiriyoruz.  Dağıtımlar sadece yerleşimin olduğu alanlarda değil, ormanlık alanlar, mesire alanları, araziler, kırsal alanlar gibi hayvanların yaşamını sürdürdüğü her noktada yapılıyor. Bu süreçte yanımızda olan bizlerle birlikte sokak sokak dolaşarak can dostlarımızı besleme çalışmalarını gerçekleştiren herkese sonsuz teşekkür ederiz. İzmir olarak sadece insanlarımıza değil, bu şehirde yaşayan, nefes alan her canlıya değer veriyoruz" dedi. Vali Köşger, kısıtlamalar devam ettiği sürece de mama dağıtımlarıyla sokak hayvanlarının yanında olmaya devam edeceklerini kaydetti.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow