hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzmir'in lezzetleri sanat eserine dönüştü

    İzmirin lezzetleri sanat eserine dönüştü
    expand

    İzmir'in lezzetleri sanat eserine dönüştü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR'in simgeleşen lezzetleri tekstil sanatıyla yapılarak İspanya'nın başkenti Madrid'deki 8. Uluslararası Dünya Çağdaş Tekstil Sanatları Bienali'nde sergilenecek.

    İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elvan Özkavruk Adanır, İzmir'le özdeşleşen 35 yemeği tekstil sanatıyla birebir yaptı. Adanır'ın yaptığı eser 3 Kasım'da İspanya'nın başkenti Madrid'deki 8. Uluslararası Dünya Çağdaş Tekstil Sanatları Bienali'nde sergilenecek. Boyoz, İzmir köfte, enginar, sakızlı kurabiye, çöp şiş ve şevketi bostan gibi birbirinden farklı 35 yemek ve tatlı Japonya, Kore, Fransa, ABD, İtalya, İspanya, İsveç, İsviçre, Arjantin, Hollanda, Rusya, İngiltere, Norveç, Almanya, Çin gibi ülkelerin sanatçılarının eserleri arasında sergilenecek.

    'TEKSTİL MALZEMELERİNİ KULLANARAK YAPTIK'

    Sürdürülebilir şehir temasıyla gerçekleştirilen bienalde, İzmir'i temsil eden Prof. Dr. Adanır, kentin mutfak kültüründen yola çıkarak Doç. Dr. Jovita Sakalauskaite ile hazırladığı eserin bienalde büyük ilgi gördüğünü söyledi. Adanır, eserin uluslararası jüri tarafından bienale seçildiğini belirterek, "Kentimizde bir kültür çeşitliliği bulunuyor. Bu kültürler de kendi içinde yaşamaya ve yaşatılmaya devam ediyor. Bu topluluklar yüzlerce yıl beraber yaşamışlar, bugünkü mutfak kültürünün de önemli bir parçasını oluşturmuşlar. Sürdürülebilir şehir temasından yola çıkarak, İzmir'deki farklı kültürlere ait 35 yemeği, tekstil malzemelerini kullanarak yaptık. Eserimiz büyük ilgi görüyor. Kentimizi ve yemek kültürümüzü tanıtmaktan mutluyum" dedi.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow