hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzmir’in yeni araba vapuru Uğur Mumcu, İzmir Körfezi'nde

    İzmir’in yeni araba vapuru Uğur Mumcu, İzmir Körfezinde
    expand

    İzmir’in yeni araba vapuru Uğur Mumcu, İzmir Körfezi'nde

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni alınıp, 'Uğur Mumcu' adı verilen araba vapuru, İzmir Körfezi’ne giriş yaptı. İstanbul Tuzla’daki bir tersanede inşa edilen vapurun, gerekli kontrol ve testlerin yapılıp sertifikasyon işlemlerinin tamamlanmasının ardından İZDENİZ filosunda hizmete başlayacağı bildirildi.

    İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımın deniz ayağını da güçlendiriyor. Geçtiğimiz aylarda hizmete giren 'Fethi Sekin' araba vapurunun ardından 'Uğur Mumcu' adı verilen araba vapuru da İzmir Körfezi’ne geldi. İstanbul Tuzla’daki bir tersanede inşa edilen vapura ismi, Büyükşehir’in düzenlediği halk oylamasıyla konulmuştu. Feribot gerekli kontrol ve testlerin yapılıp, sertifikasyon işlemlerinin tamamlanmasının ardından, yılbaşından önce İZDENİZ filosunda hizmete gireceği bildirildi. Filoda halen 15 katamaran, dört araba vapuru ve bir de tarihi Bergama vapuru bulunuyor. Ayrıca hizmet alımı yoluyla kiralanan 5 yolcu gemisi de hizmet veriyor. Uğur Mumcu’nun dahil olmasıyla araba vapuru sayısının 5'e çıkacağı belirtildi.

    322 YOLCU, 51 ARAÇ KAPASİTELİ

    'Uğur Mumcu, İZDENİZ filosuna dahil edilen beşinci araba vapuru oldu. 98 metre boyunda ve 15,21 metre eninde. 51 araç, 12 bisiklet ve 10 motosiklet taşıyabiliyor. Kapalı yolcu salonunda 194, açık yolcu salonunda 128 olmak üzere toplam 322 yolcu taşıma kapasitesine sahip. Sancak ve iskele taraflarında araç güvertesi ile yolcu güvertesi arasında erişimi sağlayan 2 adet engelli asansörü, kapalı yolcu salonunda körfez manzarası sunan geniş camlar, TV yayınları, kablosuz internet ve telefon-bilgisayar şarjı için prizler, güvertede birbirinden bağımsız 2 evcil hayvan kafesi de bulunuyor. Gemide yine bebek bakım odası, 2'si kadınlar, 1'de engeliler için olmak üzere toplam 5 tuvalet, görme engelli yolcular için kabartmalı uyarı ve yönlendirme işaretleri, engelli yolcuların araçlarına özel park yerleri, kapalı yolcu salonunda tekerlekli sandalye park yerleri ve 2-5 yaş arası çocuklar için oyun alanı da mevcut.

    KÜTÜPHANESİ DE VAR

    Vapurda, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler Şube Müdürlüğü tarafından oluşturulan kütüphanede 21 günlük periyodlarla yolcular iki ödünç kitap alabilecek. Okuyucular, vapurdan aldıkları kitapları tekrar vapura ya da iskelede bulunan kitap sandığına 21 gün sonra bırakabilecek.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow