hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzmirli gençlere, Estonya'daki 'Girişimcilik Fuarı'ndan davet

    İzmirli gençlere, Estonyadaki Girişimcilik Fuarından davet
    expand

    İzmirli gençlere, Estonya'daki 'Girişimcilik Fuarı'ndan davet

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) mezunu Kubilay Yılmazer, üçüncü sınıf öğrencisi Mert Güvel ve Katip Çelebi Üniversitesi'nde öğrenim gören Oğuz Gökkaya, akıllı telefonlarda kullanılmak üzere yapay zekayla arkadaşlık eşleşmesi yapan bir program geliştirdi. Geliştirdikleri program sayesinde dikkat çeken gençler, 11-15 Kasım tarihleri arasında Estonya'da yapılacak 'Girişimcilik Fuarı'na davet edildi.

    İEÜ Endüstri Mühendisliği'nden bu yıl mezun olan Kubilay Yılmazer, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencisi Mert Güvel ve Katip Çelebi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Oğuz Gökkaya, akıllı telefonlarda kullanılacak program hazırlamak için yaklaşık bir yıl önce çalışmalara başladı. Okul dışındaki zamanlarda sürekli birlikte olan gençler, sadece fiziksel beğeniyi değil, insanların karakteristik özelliklerini temel alan bir arkadaşlık eşleşme programını hayata geçirdi. Program, akıllı telefona indirildiğinde, 32 sorudan oluşan bir testle karşılaşılıyor. Bu test sonucunda kişinin yaşam tarzı, hayat görüşü ve hobileriyle ilgili temel bilgiler alınıyor. Son olarak da yapay zeka yardımıyla, programa dahil olan kişilerin temel özellikleri üzerinden eşleşme oluyor. Geliştirdikleri programla İzmir'deki proje yarışmasında birinci olan gençler, 11-15 Kasım tarihleri arasında Estonya'da düzenlenecek 'Girişimcilik Fuarı'na davet edildi.

    'GİRİŞİMCİ OLMANIN HAYALİNİ KURARDIK'

    Programı hayata geçiren ekipte yer alan Kubilay Yılmazer, Estonya'daki fuarda girişimcilerin dikkatini çekmeyi amaçladıklarını belirterek, "Bizim programımız, sadece fiziki beğeniye dayalı bir arkadaş bulma programı olarak değerlendirilmemeli. Yapay zeka ile insanların temel özellikleri üzerinden eşleşme yapılan bir program hazırladık. Şu anda, bu kadar detaylı ve herkesin rahatlıkla kullanacağı bir program bulunmuyor. Bu anlamda programın eşdeğerinin olmadığını söyleyebilirim. Üçümüz de çocukluğumuzdan beri girişimci olmanın hayalini kurardık. 'Aitopia' isimli bir şirket kurduk ve kısa sürede ciddi yol aldık. Estonya'daki fuarın bizim için çok önemli olduğunun farkındayız. Fuar, hedeflerimize ulaşmak için yolumuzu açacak" dedi.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow