hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İZTO heyetinden Bakan Turhan'a ziyaret

    İZTO heyetinden Bakan Turhana ziyaret
    expand

    İZTO heyetinden Bakan Turhan'a ziyaret

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Elmasoğlu başkanlığındaki heyet, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ı ziyaret etti. Ziyarette, İzmir Alsancak Limanı'ndan RoRo seferlerinin yeniden başlatılması, Kemalpaşa Lojistik Merkezi'nin lojistik ihtisas organize sanayi bölgesi statüsünde işletilmesi konuları görüşüldü.

    İZTO heyeti, sektördeki gelişmeler hakkında bilgi alışıverişi ve taleplerde bulunmak için Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ı ziyaret etti. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'nın da bulunduğu ziyarette, ilk olarak Alsancak Limanı'nın RoRo taşımacılığına kapatılması konusu gündeme geldi. Bakan Turhan'a konuya ilişkin bilgi veren İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Elmasoğlu "Alsancak Limanı, 28 Ağustos 2018 tarihinde alınan UKOME kararıyla, RoRo taşımacılığına kapatıldı. Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız görüşmeler neticesinde 8 Ağustos 2019 tarihinde RoRo taşımacılığının başlatılması için yeni bir UKOME kararı alındı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın da Alsancak Limanı'ndan bu seferleri başlatacak izni vermesini bekliyoruz. Lojistik sektöründeki üyelerimizin daha rekabetçi olması, hizmet çeşitliliğinin arttırılması, RoRo navlun ücretlerinin düşürülmesi suretiyle ihracatçılarımızın da maliyetlerinin azaltılması açısından RoRo seferlerinin başlatılmasının sektör açısından çok olumlu olacağını düşünüyoruz" dedi.

    Ziyarette ayrıca, Kemalpaşa'da yapımı devam eden Lojistik Merkez ile uluslararası yük ve yolcu taşımacılığı yapan lojistik firma çalışanlarının vize konusu da gündeme getirildi. Elmasoğlu, İzmir'in lojistik potansiyelini artıracak, sektörü  uluslararası anlamda rekabet edilebilir hale getirebilecek ülkemizin gerçek anlamda ilk lojistik merkezi niteliğindeki Kemalpaşa Lojistik Merkezi'ne ilişkin işletme modeli önerisini Bakan Cahit Turhan'a aktardı. Elmasoğlu, Kemalpaşa Lojistik Merkezi işletmesinin, İzmir'deki Oda ve Borsalar ile Ege İhracatçı Birlikleri'nce uyum içinde hayata geçirilme çalışmaları devam eden Dikili ve Menderes Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri ile (TDİOSB) aynı statüde hayata geçirilebileceğini ifade etti. Bu önerinin kamu ve özel sektör iş birliği açısından oldukça önemli olduğunu ifade eden Bakan Turhan, öneriyi değerlendirmeye alacaklarını söyledi.

    Görüşmenin ardından heyet, Bakan Turhan'ın talimatı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün'ü ziyaret ederek, proje önerilerinin detaylarını paylaştı. Görüşmeler neticesinde Kemalpaşa Lojistik Merkezi'nin, 'Losjistik İhtisas OSB Modeli' ile işletilmesi üzerine çalışma yapılması kararlaştırıldı.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow