hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İZTO, konaklama sektörünün temsilcileriyle sanal toplantı düzenledi

    İZTO, konaklama sektörünün temsilcileriyle sanal toplantı düzenledi
    expand

    İZTO, konaklama sektörünün temsilcileriyle sanal toplantı düzenledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İzmir Ticaret Odası(İZTO) tarafından online olarak düzenlenen ve konaklama sektörünün mevcut sorunlarına ilişkin çözüm önerilerinin ve gelecek döneme ilişkin öngörülerin paylaşıldığı istişare toplantısına, İzmir'de bulunan konaklama sektörü yöneticileri ile sektör temsilcileri katıldı.

    İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Özkardeş başkanlığında gerçekleşen toplantıya, ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, Etik ve İzmir Skal Başkan Yardımcısı Bülent Tercan, İzmir Skal Asbaşkanı ve Turoyd Ege Başkanı Güner Güney, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Yönetim Kurulu Üyesi Ferzan Çelikkanat, Çeşme Turistik Otelciler Birliği Onursal Başkanı Veysi Öncel, Alaçatı Turizm Derneği Temsilcisi Türker Acaroğlu, Turob Ege Temsilcisi Rıza Elibol ile İZTO Meclis Katip Üyesi Ali Yaramışlı, Meclis Üyesi Ahmet Zeybek, 43. Konaklama Grubu Komite Başkanı Ahmet Kilimci ve Komite Üyesi Halil Yeni katıldı.

    Açılış konuşmasında, İzmir Ticaret Odası olarak pandeminin etkisinin hissedilmeye başladığı ilk andan itibaren üyelerin ve tüm sektörlerin karşılaştıkları sorunları talepleri ve çözüm önerilerini ilgili kurum ve kuruluşlara aktardıklarını belirten İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Özkardeş, “İzmir Ticaret Odası olarak, yaptığımız girişimleri ve sonuçlarını yakından takip ederek, değerli üyelerimizin yeni beklentilerini ve önerilerini de her zaman gündemde tutmaya devam ediyoruz. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mahmut Özgener'in yoğun emek ve mesai harcayarak konuları birebir takibi tüm üyelerimiz için çok kıymetli. Turizm sektöründe de Başkanımızın bölge turizminin gelişimine yönelik her türlü projeye ilgisi ve yoğun desteği ile ilerliyoruz" dedi.

    ”ORGANİZASYON SEKTÖRÜ BİRLEŞTİRDİ”

    Konaklama sektörü temsilcilerinin geniş katılımıyla düzenlenen bu sanal organizasyon ile İzmir'in konaklama sektörünün önemli bir kesimine, talep ve önerilerini aktararak karşılıklı görüş alışverişi yapılması için ortak bir zemin oluşturulduğunu ifade eden Özkardeş, “Yapılan sanal toplantıda İzmir'deki konaklama işletmeleri ve otelcilerin çok büyük bir kısmı en üst düzeyde ve geniş tabanlı temsil edilerek değerli görüşlerini ortaya koydu. Kendilerine çok teşekkür ederim. Bu anlamda İzmir'in sahip olduğu turizm potansiyeli kapsamında, konaklama sektörü için gelecek öngörülerinin, sezona hazırlık çalışmaları ile dış pazarlar ve iç turizmdeki mevcut durumların değerlendirildiği bu buluşmanın çok verimli olduğu kanaatindeyim. Sanal olarak yaptığımız bu buluşma, üyelerimizin de birbirini rahatça dinlemesine ve ilişkilerini devam ettirmesine olanak sağladı ve sektörü birleştirdi. Oda olarak, sektör temsilcilerinin dile getirdikleri talep ve beklentilere yönelik bakanlıklar ve ilgili makamlar nezdinde girişimlerimizi  takip edeceğiz” dedi.

    İZTO'nun konaklama sektörüne ilişkin olarak bu organizasyonun devamı niteliğinde yurt ve misafirhaneler ile ilgili sanal bir toplantı daha düzenleyeceğini belirten Özkardeş,  sektörün nabzını tutmak, daha sağlıklı öngörülerde bulunarak gelecek sezonları birlikte planlamak amacıyla düzenlenen benzer buluşmaların tüm paydaşlar ile interaktif bir şekilde devam edeceğini ifade etti.

    İzmir'deki konaklama işletmelerinin ve otelcilerin çok büyük bir kısmının en üst düzeyde temsil edilerek katıldığı toplantıda, paylaşılan değerli görüşler ve projeksiyonlar sayesinde yaratılan sinerjinin önemini vurgulayan Özkardeş, “En başta, değerli katkılarından ötürü Yönetim Kurulu Başkanım Sayın Mahmut Özgener olmak üzere, bu buluşmanın gerçekleşmesindeki yoğun emeklerinden ötürü Etik, Çeştob, Alaçatı Turizm Derneği, İzmir Skal, Turoyd, Turob Ege Temsilciliği ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği'ne teşekkür ederim” dedi.

    İZMİR (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow