hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadın girişimciler yazılımcı adayı olacak

    Kadın girişimciler yazılımcı adayı olacak
    expand

    Kadın girişimciler yazılımcı adayı olacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu iş birliğinde başlatılan 'Geleceği Yazan Kadınlar Projesi' İzmir finalinde, mobil teknoloji endüstrisinde çalışmak veya mobil teknolojileri kullanarak iş fikrini hayata geçirmek isteyen 18 yaş üzerindeki kadın girişimciler sunumlarını yaptı.

    'Geleceği Yazan Kadınlar Projesi' İzmir finali 12 Ekim 2019 Cumartesi günü İzmir Ticaret Borsası (İTB) ev sahipliğinde düzenlendi. Finale TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aysel Öztezel, İTB Başkanlık Danışmanı Dr. Pınar Nacak,  jüri üyeleri ve proje sunumu yapan katılımcılar katıldı. Hedef grubu, lise mezunu, üniversite öğrencisi veya mezunu olan, mobil teknoloji endüstrisinde çalışmak veya mobil teknolojileri kullanarak iş fikrini hayata geçirmek isteyen 18 yaş üzerindeki kadınlar olduğu proje kapsamında başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar Android uygulama geliştirme eğitimleri hem online hem de projenin düzenlendiği illerde sınıf içi olarak verildi. Yaklaşık 2 ay süren eğitim sürecinde 5 hafta sonu toplamda ise 10 günlük sınıf içi eğitimler gerçekleştirildi. Katılımcılar online Android eğitimlerini bireysel olarak Geleceği Yazanlar platformu üzerinden alırken Girişimcilik 101: Müşterinizi Tanıyın online eğitimine katılma fırsatı buldu.

    'BİR ADIM ÖNDE OLACAKSINIZ'

    Geleceği Yazan Kadınlar Projesi'nin kadınları yazılım konusunda eğiterek, mobil uygulamalar geliştirmelerine destek olmak ve kadınların bu alanlardaki girişimciliğini artırmak amacıyla başlatıldığını belirten Aysel Öztezel, Türk kadınının layık olduğu yere gelebilmesini amaçladıklarını söyleyerek "Bu eğitimlerin kıymetini bilin. Çünkü iş hayatında başarılı olabilmenin en etkin yollarından biri güncel teknolojiyi iyi kullanmaktan geçiyor. İş hayatında artık rekabetin oldukça yüksek olduğu bir ortam var ve başarıya ulaşmak için mutlaka fark yaratmak zorundayız. Sizler bu eğitimlerle bir adım önde olacaksınız. Bugün yazılım geliştirmeyi biliyorsanız geleceğin en hızlı büyüyecek şirketlerinde çalışabilirsiniz, çalışmak bir yana böyle şirketler kurabilirsiniz" dedi. İTB Başkanlık Danışmanı Pınar Nacak ise "Bu proje ile kadınlarımızın daha fazla bilişim sektöründe yer almasını, bu sektörde girişimci kadın sayısının artmasını hedefliyoruz. Kadınlarımız geleceği en iyi şekilde tasarlayarak ülkemizin aydınlık yarınlarını müjdeliyor" diye konuştu. Açılış konuşmalarının ardından 'Geleceği Yazan Kadınlar Projesi' gruplar sunumlarını yaptı. Sunum gerçekleştiren tüm girişimcilere Geleceği Yazan Kadınlar Projesi Katılım Belgesi verildi. 24 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen il finallerindeki jüri puanlamaları sonucunda başarılı olan girişimciler 2 Kasım 2019 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirilecek yarı finale katılmaya hak kazandı.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow