hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaldırım işgaline önce uyarı, sonra ceza

    Kaldırım işgaline önce uyarı, sonra ceza
    expand

    Kaldırım işgaline önce uyarı, sonra ceza

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BUCA'nın araç trafiğinin yanı sıra yaya trafiğindeki engelleri de kaldırmak için çalışmalarına hız katan Buca Belediyesi, kaldırım işgali yapan araçları kayıt altına aldı. Belgelenen araçlara ceza yerine uyarı yapan ekipler, otomobillerin tekrar kaldırım işgali yapması halinde 395 TL ceza kesecek.

    Kentin trafik düğümünü kökten çözmek için adımlar atan Buca Belediyesi, yaya trafiğine engel olan unsurlar için ise çalışmalarına hız kattı. Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç'ın talimatıyla harekete geçen Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, ilçe genelinde kaldırım işgali yapan esnafın yanı sıra araçlar için de özel denetim çalışması başlattı. Buca'nın tüm bölgelerinde dönüşümlü olarak gerçekleştirilmeye devam edecek çalışma kapsamında ekipler, yaya kaldırımları üzerine park eden araçları teker teker tespit etti. Tespit edilen araçları fotoğraflarla belgeleyerek plakalarını kayda geçiren ekipler, yasal işlem başlattı.

    Ekipler, '5326 sayılı Kabahatler Kanunu' gereği kaldırım üstüne park eden araçlara ceza yazmadan önce uyarı bildirimi bıraktı. Kayıt altına alınan otomobillerin Buca sınırları içerisinde tekrar kaldırım işgali yapmaları halinde 395 TL para cezası uygulanacak.  Sürücülere yaya haklarına saygılı olmaları konusunda bilgilendirme yapan zabıta ekipleri, uyarının tek seferlik olduğunu vurguladı.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow