hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kalp ameliyatlarında izmir imzası

    Kalp ameliyatlarında izmir imzası
    expand

    Kalp ameliyatlarında izmir imzası

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Kardiyovasküler Cerrahi Servisi, hastaların daha az ağrı yaşayarak, uzun dönem kalp damar sağlığının korunması amacıyla küçük kesi ile koroner bypass ameliyatlarını uygulamaya başladı.

    Göğüs ve sırt kısmında ağrı yaşamaya başladıktan hemen sonra İzmir Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Acil Servisi'ne başvurduğunu söyleyen hasta İsmail Hakkı Yıldırım (64) "Bana hemen anjiyo işlemi yapılması gerektiğini söylediler. O zaman anjiyo işleminin nasıl olacağını bilmiyorum. Ama konuşa konuşa ve hiç ağrı hissetmeden işlemim gerçekleşti. Ama yaşamış olduğum hastalığın anjiyo ile giderilemeyeceği görüldü. Bu yüzden bypass olmam gerektiğini bana ilettiler. İçimi büyük bir korku kapladı. Yaşımın ileri olması nedeniyle sıkıntılar yaşayabileceğimi doktorumuzla paylaştım. Yapılan değerlendirmeler neticesinde göğüs kafesimin tamamen açılmasına gerek olmadığı ve bu operasyonun küçük bir alandan girilerek yapılabileceği görüldü" dedi.

    Bypass işlemi sonrası iyileşmenin zor olduğunu çevresinden gördüğünü belirten hasta Yıldırım "Doktorumuz ona güvenmemi söyledi. Çok başarılı bir operasyon ile bu yaşamış olduğum sıkıntılardan kurtulacağımı anlattı. Bu tarz zor cerrahi işlemlerin, bir devlet hastanesinde yapılabiliyor olması beni çok mutlu etti. Ülkemle ve doktorlarımızla gurur duyuyorum. Onların sayesinde yaşamış olduğum kalp sıkıntısından kurtuldum. Allah devletimizden razı olsun" dedi.

    'TEKNOLOJİYİ YAKINDAN TAKİP EDEN BİR HASTANEYİZ'

    Ameliyatı gerçekleştiren Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Deniz Bozdoğan, gelişen teknolojiyi yakından takip ettiklerini belirterek "Hastalarımız açık kalp cerrahisi ameliyatlarından, operasyonun zor ve ağır geçmesi nedeniyle kaçınmaktadır. Bizde gelişen teknoloji ve teknikler ile uzun dönem damar açıklığının ve hasta yaşam kalitesinin artırılması amacıyla açık kalp ameliyatlarını daha küçük kesilerle yapılmasını sağlamaktayız" dedi.

    DEVLET HASTANELERİNDE BİR İLK'E İMZA ATTILAR

    İzmir'de faaliyet gösteren devlet hastanelerinde çok yaygın olarak uygulanmayan bir teknikle cerrahi işlemin gerçekleştirdiklerini söyleyen Op. Dr. Bozdağan "Daha az ağrı, konfor ve iş gücü kaybı olmadan uzun dönem kalp damar sağlığının korunması amacıyla, devlet hastanelerinde yaygınlaşmamış bir teknikle koroner bypass ameliyatını gerçekleştirdik. Hastane yönetimimizin bizi her zaman destekliyor. İlerleyen dönemlerde robotik kalp cerrahisini hastanemizde uygulamak istiyoruz. İzmir halkının sağlığı için görev yapmaya devam edeceğiz" dedi.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow