hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kantinciler devletten destek bekliyor

    Kantinciler devletten destek bekliyor
    expand

    Kantinciler devletten destek bekliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, okulların 9 Eylül'de açılacağını hatırlatarak, devletin kantincilere rehberlik yapmasını istedi.

    İzmir Kantinciler Esnaf Odası’nın (İKEO) tarafında düzenlenen toplantıya katılan İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, kantinciliğin nasıl yapılması gerektiği konusunda yetkililerden bilgi isteyerek, şöyle dedi:

    "Kirasını, vergisini yanında çalıştırdığı işçisini maaşını veremeyen esnafIımız var. Geçtiğimiz yıl ÜFE'nin yüzde 50'ye dayanmasıyla kira artış oranları da yüzde 50 artmıştı, koştuk gittik TÜFE'ye endekslenmesini sağladık. Eğitimin önemli bir parçası olan kantincilik gençlerimize hizmet aşkıyla yapılıyor. Devletimiz esnafına şefkatle yaklaşır. Yetkililerimiz önce örnek çalışmaları yapacaklar. Kantinciliğin nasıl yapılması gerektiğini esnafımıza öğretecekler. Aksi takdirde kantinciye kimsenin şamar oğlanı muamelesi yapmasına müsaade etmeyiz" dedi.

    Toplantıda İzmir Kantinciler Odası Başkanı Rasim Topçu,  İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü  Şube Müdürü Ferhat Yıldız, üretici ve tedarikçi firma temsilcileri de katıldı. Rasim Topçu, ilgili dört bakanlıkla ve üretici firmalarla görüşmeler yaptıklarını belirterek, "Kantinci esnafımızın haklarını sonuna kadar arama noktasında kararlılıkla çalışıyoruz. Yeni ürünlerin üretim izni, denetimi ve logolarla ilgili bakanlıklar arasında bir koordinasyona ihtiyaç var. Bir araya geldiğimiz üretici firma temsilcileri  bakanlıklardan net kriterlerin oluşturulmasını bekliyoruz. Yeni dönem ile ilgili detaylı bir planlama yapılmadan kantinci esnafımıza hiçbir kuruluş ve kişinin yüklenmeye hakkı yoktur. Ağır kiralar, vergiler ve yükselen girdi maliyetleri karşısında ayakta durma gayreti gösteren kantincimize destek vermek vatani bir görevdir ve sorumluluktur" dedi.

    İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Şube Müdürü Ferhat Yıldız yaptığı konuşmada İzmir Kantinciler Odası ile sürekli temas halinde olduklarını esnafın işlerini kolaylaştırmak istediklerini ifade etti.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAF

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow