hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Partili Doğan: Karabağlar'da mobilya sektörünü geliştireceğiz

    AK Partili Doğan: Karabağlarda mobilya sektörünü geliştireceğiz
    expand

    AK Partili Doğan: Karabağlar'da mobilya sektörünü geliştireceğiz

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CUMHUR İttifakı Karabağlar Belediye Başkan Adayı AK Partili Bilal Doğan, mobilya sektörünün Karabağlar'da gelişmesi için İnegöl örneğini hayata geçireceklerini söyledi.

    Karabağlar'da mobilya esnafının kan ağladığını ve her geçen gün daha da zor duruma düştüğünü öne süren Cumhur İttifakı Karabağlar Belediye Başkan Adayı AK Partili Bilal Doğan, şunları söyledi:

    "Karabağlar denilince ilk akla gelenlerden biri mobilyadır. Mobilya sektörü ilçenin en önemli ekonomik dinamolarının başında gelmekte ancak son yıllarda ilçemizdeki mobilya sektörü ciddi kan kaybına uğradı. Esnafta vizyon var. Ürettikleri ürünler dünya çapında ve maddi olarak ulaşılabilir durumda. Fakat iş üretmek için gerekli alt yapının yetersizliği, bölgenin bakımsızlığı gibi sorunlar müşterinin kaçmasına neden olurken, koşulların iyileştirilmemesi sonucunda rekabet gücü azaldı.Türkiye'nin mobilya başkenti Karabağlar maalesef bu vasfını yitirdi. Yerel yönetimin gerekli yatırımları yaparak bölgeye hizmet götürmemesi bölgeye ve ilçemize işsizlik ve durma noktasına gelen bir sektör olarak geri döndü"

    İNEGÖL ÖRNEĞİ

    Yeşillik Caddesi üzerinde ve iç kısımlarda yaklaşık 2 binin üzerinde imalatçı ile 500'ün üzerinde showroom'un bulunduğunu belirten Doğan, gerekli yatırımları yaparak sektörün yeniden canlanması için projeler hazırladıklarının altını çizdi. Projeleri hazırlamadan önce uzun çalışmalar yaptıklarına değinen Doğan, "Dünyadaki ve ülkemizdeki örnekleri inceledik. Daha önceden başarıyı elde etmiş İnegöl'de nelerin yapıldığını mercek altına aldık ve İngöl'deki gibi ilk olarak bölgenin imar planının yeniden yapılması gerektiğini tespit ettik" dedi.

    MOBİLYA SATIŞ MERKEZLERİ

    Bölgede kuracakları mobilya merkezi içinde mobilya satış butikleri, teşhir salonları, sosyal donatı alanları ve kafe-restoranlar ile cazibe merkezi yaratacaklarını öne süren Doğan, Yeşllik Caddesi boyunca yapılacak cephe düzenlemesi ve modernleştirme ile mobilya showroomlarını yeniden dizayn edeceklerini de aktardı. Esnafın, müşterilerinin arttığı hafta sonları belediye hizmeti alamamaktan yakındığını aktadan Doğan, "Hayata geçireceğimiz projelerin yanında bölge halkımızı ve esnafımızı belediyecilik hizmetleriyle de tanıştıracağız. Bünyemizde kuracağımız özel ekiplerimizle bölgeyi adeta çiçeğe çevireceğiz. Bölgeye alışverişe gelen vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını temiz bir ortamda görmelerini sağlayacağız. İnsanlarımız buraya yalnız mobilya bakmaya değil, aynı zamanda boş vakitlerini de keyifle geçirmek için gelecekler" dedi.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAF

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow