hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karabağlar'ın sorunu imar affıyla çözülüyor

    Karabağların sorunu imar affıyla çözülüyor
    expand

    Karabağlar'ın sorunu imar affıyla çözülüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR'in Karabağlar ilçesinde riskli alan ilen edilip kentsel dönüşüm kapsamına alanına bölge ile yine imar affı kapsamına girmesine rağmen tapularını alamayan vatandaşlara, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan müjde geldi. Yapılan yönetmelik değişikliğiyle vatandaşların bu sorunu imar barışı kapsamına alınıp çözüldü. Müjdeyi ise Ak Parti Milletvekili Necip Nasır, bölgede bu sorunun çözümü için kurulmuş derneklerin yöneticilerine verdi.

    Karabağlar Cennetçeşme ve Limontepe bölgelerindeki bazı mahallelerdeki evler, 2012 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla önce riskli alan ilan edildi, ardından da kentsel dönüşüm kapsamına alındı. Ancak bu bölgede yaşayan vatandaşların tapu mülkiyet sorunları çözülemedi. Aynı şekilde imar affı kapsamına girmesine rağmen tapularını edinemeyen vatandaşlar, bu sorunlarının çözümü için geçen günlerde kentti ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan yardım istedi. Bakanlık yapılan incelemeler sonrasında Türkiye'nin farklı bölgelerinde de aynı yönden sorunların yaşanmasını göz önünde bulundurup yaptığı yönetmelik değişikliğiyle bu konuyu imar barışı kapsamına aldı.

    MÜJDE VATANDAŞLARA DUYURULDU

    Bakanlığın yaptığı değişiklik kararını ise müjde olarak Ak Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Ak Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca ve Ak Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Bilal Doğan, bölgede bu sorunun çözümü için kurulmuş derneklerin yöneticilerine verdi. Daha sonra yapılacak olan toplantılarla konunun ayrıntılarının vatandaşlara da anlatılacağını söyleyen Necip Nasır, "Bu aslında tüm Türkiye'yi kapsayan bir karar. Ama bizde de Karabağlar bölgesinde yaşayan vatandaşlarımıza müjde gibi. Artık doğal gaz, su elektrik gibi kamu hizmetlerinden yararlanacaklar" dedi.

    Taylan YILDIRIM / İZMİR (DHA)

    FOTOĞRAF

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow