hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karşıyaka antrenmanlarını erteledi

    Karşıyaka antrenmanlarını erteledi
    expand

    Karşıyaka antrenmanlarını erteledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ergin KARATAŞ / İZMİR, (DHA) - TFF 3’üncü Lig'de koronavirüs pandemisiyle duran sezonun 12-14 Haziran tarihlerinde tekrar başlayacağının açıklanmasıyla yeniden sahaya inen Karşıyaka'da başkan Turgay Büyükkarcı, birçok kulüpte virüs vakasına rastlanmasıyla takımdan topla çalışmaları 1 hafta daha ertelemelerini istedi.
    Bir radyo programına katılan Büyükkarcı, liglerin virüs salgını yüzünden bu şekilde tescil edilmesi gerektiğini belirtip federasyona 2’nci Lig'de yeni bir grup oluşturulması teklifini yineledi. "Hiçbir şampiyonluk insan hayatından önemli değil" diyen Büyükkarcı, "Yönetimimizde geçen 1.5 yıl mali düzenleme yılıydı. Bu sezonu ise sportif başarı yılı ilan etmiştik. Futbolda Play-Off ve belki üst lige yürüyorduk. Basketbolda ligde zirve yarışı verirken Avrupa'da kupa kaldırmaya yakındık ama insan sağlığı hepsinden daha önemli" şeklinde konuştu.
    Bin şampiyonluğun bile bir insan hayatı etmeyeceğini belirten Başkan Büyükkarcı, "Her şey sıfırlanana, hiçbir risk kalmayana kadar maçların mutlaka sonlandırılması ve asla oynatılmaması lazım. TFF, 12 Haziran'da liglerin yeniden başlayacağını açıkladı ama kulüplerde vaka çıkmaya devam ediyor. Takımdan topla çalışmaları 1 hafta daha ertelemelerini istedim. Şampiyonluk umurumda değil. Yapılan testlerde 100 kişide 6 vaka çıkıyor. Demek 85 milyonluk ülkede 5 milyon vaka var. Bir maç için 250 kişiyi stada, salona toplarsak bulaşma riski çok artar. Konuştuğum kimse ligi oynamak istemiyor. 2’nci Lig ve 3’üncü Lig'in yüzde 73'ü ligin bu sezon oynanmamasından yana" diye konuştu.
    Büyükkarcı, "Daha önce de söylediğim gibi önümüzde futbolda devrim yapma şansı var. 2'nci Lig'de yeni grup açılıp 3’üncü Lig'den 18 takım buraya alınmalı. Ligin yeniden başlaması kulüplere zarar ettirir" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow