hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tablolarıyla engelli bir çocuğa destek olacak

    Tablolarıyla engelli bir çocuğa destek olacak
    expand

    Tablolarıyla engelli bir çocuğa destek olacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR'in Karşıyaka ilçesinde yaşayan engelli ve kanser hastası Aydan Kabaağaçlı '3B kağıt rölyef tablo ve dekoratif ahşap boyama sergisi'nin geliriyle, engelli bir çocuğa akülü sandalye alacak.

    Hayatı boyunca hastalıklarla boğuşan 56 yaşındaki Aydan Kabaağaçlı Karşıyaka Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Bostanlı Park Kafe'de sergi açtı. Yaptığı eserlerin yer aldığı 3B kağıt rölyef tablo ve dekoratif ahşap boyama sergisi'nin 13 Ocak'a kadar ziyaret edilebileceğini belirten Kabaağaçlı, "10 yıl önce bel fıtığı oldum ve ameliyatın ardından felç kaldım. 2 yıl tekerlekli sandalye kullandım. Fizik tedavi ve kendi azmim sayesinde iç bacak güçlenince dengemi sağladım. Yeniden ayakta durup yürümeye başladım. Sadece ömür boyu ortez kullanmak zorundayım. Üçüncü evre kanser tedavim de devam ediyor. Hayata tutundum ve hiçbir zaman pes etmedim. Bana iyi gelmesi için rölyef sanatıyla uğraşmaya başladım. Bu sergiyi de farkındalık yaratmak için açtım. Zamanla daha çok eser ortaya çıkarıp, daha çok engelli vatandaşımıza ulaşmak istiyorum" dedi. Sergisi'nin geliriyle, engelli bir çocuğa akülü sandalye alacağını belirtti.

    Aydan Kabaağaçlı'nın yaşama sevinci ve azminin örnek olması gerektiğini söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da "Kendisi de bir engelli ve kanser savaşçısı olan Aydan Kabaağaçlı, el emeğiyle diğer engelli bireylere de ışık olacak. Gerçek bir azim öyküsü ve yaşama sevincinin ürünü olan bu sergi mutlaka görülmeli. Aydan Hanım'ı hem örnek mücadelesi hem de ortaya çıkardığı başarılı eserleri için yürekten kutluyorum" diye konuştu.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow