hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gültepe Spor Tesisleri'ne 'Gültepe Atatürk Spor Tesisleri' ismi verildi

    Gültepe Spor Tesislerine Gültepe Atatürk Spor Tesisleri ismi verildi
    expand

    Gültepe Spor Tesisleri'ne 'Gültepe Atatürk Spor Tesisleri' ismi verildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Konak ilçesindeki belediye tarafından yaptırılan Gültepe Spor Tesisleri'ne 'Gültepe Atatürk Spor Tesisleri' adı verilmesi Konak Belediye Meclisi'nin oy birliğiyle kabul edildi.

    Konak Belediyesi ocak ayı ikinci olan meclis toplantısı Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılında, Mustafa Kemal Atatürk'ün isminin Gültepe Spor Tesisleri'ne verilmesi oy birliğiyle toplantıda kabul edildi. Başkanlıktan gelen önergenin kabul edilmesi ile Konak Belediyesi'nin yapımını tamamlayarak hizmete açtığı spor tesisleri bundan sonra Gültepe Atatürk Spor Tesisleri adını taşıyacağı belirtildi.
    Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yıldönümünün kutlanacağı 2023 yılına yaklaşıldığı bir dönemde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün adının belediyeye ait bir tesise verilmesinin önemini vurguladı. Konak ilçe sınırlarında Atatürk adını taşıyan hiçbir belediye tesisi olmadığına dikkat çeken Batur, "2023 yılı, Cumhuriyet'imizin kuruluşunun 100'üncü yıldönümü. İzmir'in kalbi olan Konak'ta da ulu önderimiz, kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk'ün ismini taşıyan bir belediye tesisimiz yok. Atatürk isminin 100'üncü yıl Cumhuriyet coşkusunu yaşayacağımız bu dönemde bir tesisimizde yaşaması konusunda grubumuzda görüş birliğine varmıştık. Gültepe Spor Tesislerimize, Atatürk adının konulmasında hepimiz hemfikiriz. Biz, Atatürk'ümüze gönülden inanıp Cumhuriyet'imizin 100'üncü yılında adı bir tesisimizde olsun istedik. Bütün meclis üyelerimize teşekkür ediyoruz" dedi.
    Öte yandan Başkan Batur, Olimpiyat madalyalı Milli Sporcu Naim Süleymanoğlu'nun isminin de Konak ilçe sınırları içerisinde adına yakışır bir yere verilmesi için sözlü önerge getirdi ve önerge hukuk ve çevre komisyonlarına havale edildi.

    KAHRAMAN POLİS FETHİ SEKİN UNUTULMADI
    Konak Belediye Meclisi'nde, 5 Ocak 2017'de İzmir Adliyesi'ne yapılması planlanan saldırıyı önleyen ve bu uğurda şehit olan polis memuru Fethi Sekin ve adliye memuru Musa Can da anıldı. Başkan Batur, "Minnet ve şükranla anıyorum, ruhları şad olsun. Fethi Sekin, o gün, teröristlere karşı canı pahasına verdiği mücadelesiyle büyük bir facianın önüne geçti. Kahramanımızı ve adliye çalışanımızı bir kez daha rahmetle anıyorum" dedi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow