hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Konak Genç İklim Meclisi kuruldu

    Konak Genç İklim Meclisi kuruldu
    expand

    Konak Genç İklim Meclisi kuruldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA) - İZMİR'in Konak Belediyesi ve Sosyal İklim Derneği iş birliğinde yürütülen Yerel İklim Gençlik Elçileri projesi tamamlandı ve proje kapsamında Konak Genç İklim Meclisi kuruldu. Tüm dünyanın iklim krizine çözüm aradığına dikkati çeken Konak Belediye Başkanı Batur, Konak'ta sürdürülebilir bir çevre ve iklime yönelik çalışmalarda gençlerle bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Pırıl pırıl gençlerin Konak'ın iklim gençlik elçileri olarak kentimizi temsil etmeleri çok önemli" dedi.
     
    Konak Belediyesi ve Sosyal İklim Derneği iş birliğinde yürütülen Yerel İklim Gençlik Elçileri projesi töreni belediyenin Arge Müdürlüğü'nde gerçekleşti. Gençlerin ellerinde zeytin fidanlarıyla katıldığı törende Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Gülsen Özkan, İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) Çevre ve İklim Yeşil Mutabakat Komisyonu Başkanı Belkıs Üner, Sosyal İklim Derneği Başkanı Gaye Tuğrulöz ve dernek üyeleri, Konak Genç İklim Meclisi üyeleri, Konak Belediyesi bürokratları ve belediye meclis üyeleri yer aldı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, törende yaptığı konuşmada gençlerin bilinçli, doğayı seven bir nesil olarak yetiştiğine dikkat çekti. Gençlerin Konak'ın iklim gençlik elçileri olarak kenti temsil ettiklerini ve belediye olarak onların önünü açmak için çalıştıklarını belirten Batur, "2021'de temellerini attığımız ve heyecanla başladığımız bir projenin neticesini görüyoruz. Sosyal İklim Derneği'nin değerli başkanı ve üyelerine teşekkür ediyorum. Pırıl pırıl gençlerin Konak'ın iklim gençlik elçileri olarak kentimizi temsil etmeleri çok önemli. İlk defa böyle bir iklim gençlik elçileri projesi hayata geçti" ifadelerini kullandı.

    Törende konuşan Sosyal İklim Derneği Başkanı Gaye Tuğrulöz, Konak Genç İklim Meclisi'nin bir ilk olarak yola çıktığını vurgulayıp, "Bugün burada 35 genç arkadaşımızla birlikte Konak Genç İklim Meclisimizi oluşturuyoruz. Konak'ta iklim kriziyle nasıl mücadele edileceğini konuşacağız ve projeler geliştireceğiz. Bu meclisin çok önemli bir özelliği var. Dünyada ilk defa, yerel düzeyde, gençlerin katıldığı ilkim alanında karar alma mekanizması kuruluyor. Bu, biz gençler için çok değerli" dedi.

    BATUR'A İKLİM ELÇİSİ ROZETİ
    Törende aynı zamanda projenin kapsamında 35 gencin bir araya gelerek gençlere iklim krizini anlatmak, ekolojik farkındalık oluşturmak, gençlerin iklim alanındaki yerel düzeydeki kararlara katılabilmesi için oluşturduğu Konak Genç İklim Meclisi'nin de kuruluşu ilan edildi. Öte yandan gençlere ve iklim çalışmalarına desteği nedeniyle Batur'a, genç iklim elçileri tarafından iklim elçisi rozeti takıldı. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow