hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Konak'ın çocuk başkanının ilk projesi: Çocuk Sanat Sokağı

    Konakın çocuk başkanının ilk projesi: Çocuk Sanat Sokağı
    expand

    Konak'ın çocuk başkanının ilk projesi: Çocuk Sanat Sokağı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-KONAK Belediye Başkanı Abdül Batur, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında bu yıl başkanlık koltuğunu Necatibey İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Merve Derin Kırkar'a devretti. Minik Başkan Merve'nin, başkanlık koltuğundaki ilk projesi çocuklar için sanat sokağı oldu.

    Konak Belediyesi'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'un başkanlık koltuğunu temsili olarak çocuk başkana devretmesiyle başladı. Bu yıl Konak Belediyesi Başkanlık koltuğuna Necatibey İlkokulu Okulu 3. sınıf öğrencisi Merve Derin Kırkar oturdu. Başkan Batur'un, bürokratlarıyla beraber makam odasında karşıladığı Merve Derin Kırkar'a annesi Esin Merve Kırkar, babası Engin Kırkar, Necatibey İlkokulu Okulu Müdürü Aslı Esra Kaplan, sınıf öğretmeni Seval Köylü ve Konak Belediyesi Meclis Üyesi Erhan Uzunoğlu eşlik etti. Merve'ye başkanlık koltuğunu devreden Başkan Batur, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ilk parlamenter sistemin kurulduğu ve Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın meşalesinin yakıldığı çok önemli bir gün. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk bu çok özel, çok anlamlı günü bütün dünya çocuklarına armağan etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı canı gönülden kutluyorum. Bugün bizim olduğumuz bu makamlarda ileride sizler olacaksınız. Mustafa Kemal Atatürk'ün ışığında, Türkiye Cumhuriyeti'ni daha ileri taşıyacak bayrağı devralacaksınız. Bizim sizlere güvenimiz tam" dedi.

    MAKAM OKULTUĞUNDAN AÇIKLAMA
    Konak Belediyesi'nin 23 Nisan'daki çocuk başkanı olan Esin Merve Kırkar, makam koltuğunda yaptığı konuşmasında Konak Belediyesi'nin çocuk dostu bir belediye olduğunu bildiğini söyledi. Özellikle kız çocuklarına yönelik proje ve desteklerinin umut verdiğini dile getiren Kırkar, başkan olarak gerçekleştirmek istediği projesini anlattı. Çocuk Sanat Sokağı hayali olduğunu belirten Kırkar, "Konak'ta üretken, yaratıcı, girişimci ve sanatçı çocukları bir araya getirmek ve teşvik etmek için belirli semtlerde çocuk sanat sokağı ve ürün pazarı oluşturulmasını planlıyorum. Çocuklarımızın sanatsal faaliyetlerini gerçekleştirecekleri bu sokakta, sokak sanatçıları sanatseverlerle buluşurken aynı zamanda küçük girişimciler ürettikleri ürünleri, el sanatlarını, yetiştirdikleri bitki, çiçek ve sebzeleri sergileme ve satış yapma imkanı bulabilecekler. Çocuk Sanat Sokağı ve Ürün Pazarı'ndan elde edilen gelirle oluşturulacak Ağaç Dikim Fonu sayesinde Konak Çocuk Ormanı çocuklara armağan edilecek" diye konuştu.
    (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow