hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Konak'ta Cumhuriyet coşkusu

    Konakta Cumhuriyet coşkusu
    expand

    Konak'ta Cumhuriyet coşkusu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR'de Konak Belediyesi Gültepe semtinde Cumhuriyet korteji gerçekleştirdi. Vatandaşlar, Konak Belediyesi Başkanı Abdül Batur'la birlikte ellerinde bayrak ve meşalelerle yürüyerek Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

    Konak Belediyesi'nin Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, Gültepe Meydanı'ndan başlayan ve Cumhuriyet Bayramı Konseri'nin düzenlendiği Turgut Reis İlkokulu'nda sonlanan Cumhuriyet kortejiyle devam etti. Gültepe gençlerinin taşıdıkları 'Atatürk'ün yanında Cumhuriyetin yolunda; Dün, Bugün ve Daima' yazılı pankartla başı çektikleri korteje Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, CHP eski Milletvekili Nurettin Demir, meclis üyeleri, muhtarlar, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı. İzmir Marşı eşliğinde yapılan yürüyüşte, Cumhuriyet ateşini simgeleyen meşaleler sokakları aydınlattı. Korteje evlerindeki vatandaşlar da balkon ve pencerelerinden salladıkları Türk bayrakları ve alkışlarla eşlik etti. Kortejin ardından konserin yapılacağı alanda konuşma yapan Batur, "Atatürk'ün izinde yürümeye devam edeceğiz. Atatürk'ün izindeki yol bizim en önemli yolumuzdur. Başka bir yola gerek yok. Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk. Yaşasın Cumhuriyet. Yaşasın bağımsızlığımız, demokrasimiz" sözleriyle Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Konserde Cenk Bosnalı sahne aldı.

    'MUSTAFA KEMAL SEVGİMİZ YÜREĞİMİZDEN GİDEMEZ'

    Batur, yüreklerdeki Atatürk sevgisinin hiç bitmeyeceğini ifade ettiği konuşmasında İzmirlilerin de bu sevgiyle yoğrulduğunu belirterek, "98 yıl önce bugün 'Yarın Cumhuriyeti kuruyoruz' diyen, Kurtuluş Savaşımızın kahramanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve bu ülke uğrunda, Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar şehit olan bütün şehitlerimizi saygıyla, minnetle anıyorum. Ulu Önderimizin bizlere emanet ettiği; Cumhuriyete sonuna kadar sahip çıkmaya yeminliyiz. O'nun bize emanet ettiği Cumhuriyete sahip çıkacağız. Cumhuriyeti unutturmaya, Mustafa Kemal Atatürk'ü unutturmaya hiç kimsenin gücü yetmez. Bizim Mustafa Kemal sevgimiz yüreğimizden, hiçbir zaman, hiçbir yere gidemez. Gültepelilerin, tüm İzmirlilerin bu sevgiyle yoğrulduğunu biliyoruz ve sizlerle gurur duyuyoruz." CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan da yaptığı konuşmayla İzmirlilerin Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.
    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow