hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Konak'ta 'Cumhuriyet Haftası' kutlamaları başladı

    Konakta Cumhuriyet Haftası kutlamaları başladı
    expand

    Konak'ta 'Cumhuriyet Haftası' kutlamaları başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR'de Konak Belediyesi'nin düzenlediği 'Cumhuriyet Haftası' kutlamaları Tarihi Kemer İstasyonu'nda Cumhuriyet Buluşması etkinliğiyle başladı.

    Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 98'inci yıldönümünde Konak Belediyesi'nin Gençlik Destek Merkezi olarak şehre yeniden kazandırdığı Tarihi Kemer İstasyonu'nda düzenlenen 'Cumhuriyet Buluşması' etkinliğine ev sahipliği yaptı. Cumhuriyet Bayramı coşkusunun tarihi atmosferde yaşandığı etkinliğe, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, belediye başkanları, ilçe başkanları, meclis üyeleri, birim müdürleri, STK'lar, siyasi partileri temsilcileri, Yunanistan İzmir Konsolosu Despoina Balkiza, İtalya'nın İzmir Konsolosu Valerio Giorgio, İzmir Gazeteciler Cemiyet Başkanı Dilek Gappi, İzmir Resim Heykel Müzesi ve Galerisi Müdürü Ayşe Füruzan Caman, gazetelerin temsilcileri ile kültür ve sanat camiasının temsilcileri katıldı. Batur, "Yolumuz Cumhuriyet, Pusulamız Mustafa Kemal Atatürk" vurgusu yaptı. Etkinlik açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu da "Bu akşam, bu tarihi mekanda, 98'inci yılını idrak ettiğimiz Cumhuriyetimizi, Cumhuriyete gönül verenlerle, hep birlikte kutlamaktan son derece mutluyum" dedi.

    'CUMHURİYETİMİZE VAR GÜCÜMÜZLE SARILDIK'

    Mustafa Kemal Atatürk'ün en kutsal emanetinin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu ifade eden Batur şu ifadeleri kullandı: "98. yaşına giren Cumhuriyetimiz, 57 yıllık ömrüne büyük bir memleket aşkını, milyonların gönlünde yaktığı hürriyet ateşini ve bir ulusun kahramanlıklarla dolu destanını sığdıran Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile vatanını canı pahasına savunan kahramanlarımızın bizlere en büyük, en kutsal emanetidir. Bizler, bir ulusun var olma mücadelesinde hem bir asker hem de bir siyasi olarak hep önde yer alan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün izlerini takip ederek, onun ilke ve inkılaplarından asla sapmayarak, var gücümüzle Cumhuriyetimize, demokrasimize sarıldık. Bizleri güçlü kılan ve yaşı bir asra yaklaşan Cumhuriyetimize bizi her gün daha güçlü bağlayan, kahramanlarımızdan bize kalan, yüreklerimize işleyen o büyük memleket sevdasıydı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, tüm kahramanlarımızı bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Demokrasi diyorum. Daha güzel yarınlarımız için, Yolumuz Cumhuriyet, Pusulamız Mustafa Kemal Atatürk."

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow