hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Konak'taki palmiyelere enjeksiyonlu koruma

    Konaktaki palmiyelere enjeksiyonlu koruma
    expand

    Konak'taki palmiyelere enjeksiyonlu koruma

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, İzmir'in sembolü olan palmiyeleri kırmızı böceğe karşı korumak için enjeksiyon yöntemini kullanıyor.

    45 günlük aralıklarla ilçe sınırları içinde, palmiyelerin yoğun olarak bulunduğu Alsancak Sevgi Yolu, Güzelyalı Fuat Göztepe Parkı, Mehmet Ali Akman Parkı, Ali Rıza Akıncı Parkı, Zeytinlik Parkı ile Çınarlı Rekreasyon Alanı'nda ağaçların, budama ve ilaçlama işlemleri gerçekleştiriliyor.

    Ağaçların böcekler tarafından istila edilmemesi için çaba gösteren ekipler, yapılan tüm çalışmalara rağmen zarar gören palmiyeler için ayrı bir bakım programı uyguluyor.

    ENJEKSİYONLU İLAÇLAMA

    Ekipler, özellikle Phoenix türündeki palmiyelerde daha çok görülen “kırmızı böcek" ile yoğun bir şekilde mücadele ediyor. Palmiyelerin tepesinden giren kırmızı böceğin, ağacın gövdesine ilerleyerek larvalarını bırakmaması için enjeksiyon yöntemi kullanılıyor. Ağacın gövdesine takılan sonda ile ilaç enjekte edilerek, ağaç gövdesine bırakılan larvaların yaşamasına fırsat verilmiyor. Öte yandan kırmızı böceğin girdiği tespit edilen palmiyelere bom kullanılarak tepeden ilaçlama da yapılıyor. Belediye ekipleri, kırmızı böceğin girdiği tespit edilen palmiyeleri, son larvanın yok olduğu güne kadar on beş günde bir aynı yöntemle ilaçlıyor.Konunun uzmanları tarafından mücadele edilmesi zor bir böcek türü olarak gösterilen kırmızı böcek nedeniyle 2020 yılı içinde 55 palmiyenin kaybedildiği öğrenildi.

    İZMİR (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow