hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Koronavirüs günlerinde öğretmenlerden 8 iyilik hareketi

    Koronavirüs günlerinde öğretmenlerden 8 iyilik hareketi
    expand

    Koronavirüs günlerinde öğretmenlerden 8 iyilik hareketi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KÜRESEL salgının arttığı bu dönemde İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 'Evde kal' hareketini destekleyerek, gönüllü öğretmenlerle 'İyilik Gönüllüleri' projesini hayata geçirdi. İzmirli iyilik gönüllüsü öğretmenler; 65 yaş üstü kişilerin ve sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarını karşılamaktan sokak hayvanlarını beslemeye, öğrencilere yönelik rehberlik çalışmalarından ihtiyaç sahiplerine gıda yardımında bulunmaya, birçok sosyal sorumluluk görevini yerine getirecek.

    İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmenlerin desteği ile üç yıl önce 'İyilik Gönüllüleri-Öğretmen Projesi'ni uygulamaya başladı. Bu projede öğretmenler, toplumda iyiliğin yayılması, sevgi ve hoşgörü zemini oluşturarak örnek davranışların artarak devam etmesini hedefledi. Gönüllü öğretmenler, koronavirüs salgını ile mücadele edilen bu dönemde ise, kendi iyilik takımlarını kurarak, 8 maddeden oluşan iyilik hareketini gerçekleştirecek. Belirlenen 8 madde ile küresel boyuttaki koronavirüs salgınına karşı farklı konularda toplumun desteklenmesi hedeflenen proje, toplumun birçok kesimine yarar sağlayacak. Öğretmenler, apartmanındaki 65 yaş üstü kişiler ve sağlık çalışanlarının ihtiyacını sosyal mesafeye dikkat ederek karşılayacak, sokakların boş olduğu bu dönemde sokak hayvanları için kapı önlerine su ve mama bırakacak. Virüs ile mücadele döneminde toplumsal kullanımların artacağını düşünen gönüllü öğretmenler, gereksiz su ve enerji tüketiminin önüne geçmek amacıyla bilgilendirme çalışmaları yapacak. Market, bakkal ve eczanelerde satılan maske, dezenfektan, gıda ve benzeri malzemelerin alımında bilinçli alışverişi destekleyecek olan öğretmenler, öğrencilere okul dersleri, sağlık ve sosyal konularda online platformlar üzerinden rehberlik edecek. Halk eğitim merkezleri ve meslek liselerinde sağlık hizmetlerine katkı amacıyla malzemeler üretilmeye devam edilecek. Salgın döneminde çevrenin, sokağın ve apartmanın temiz tutulması konusunda bilinçlendirme çalışmaları desteklenecek. Duyarlı öğretmenler, ihtiyacı olan evsiz, kimsesiz kişilere gıda yardımı yapacak. Proje, İzmir'de bulunan 30 ilçede uygulamaya başlanırken, birçok öğretmen projeye katılmak için başvuruda bulundu.

    İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, üç yıl önce başlatılan projenin bugüne kadar toplumun birçok kesimine ulaşıldığını belirterek, "Geçtiğimiz dönemlerde öğretmen, öğrenci velilerimizin de katılımı ile toplumda farklılık oluşturacak birçok duyarlı çalışma yapıldı. Ancak, tüm dünya olarak olağanüstü günlerden geçiyoruz. Öğretmenlerimiz her zaman olduğu gibi toplumsal sorunlara duyarlılık göstererek yardımlaşma konusunda bilinç oluşturmak istediler. Yapılan çalışmalara katılan tüm meslektaşlarımı kutlarım. Ayrıca oluşturulan vefa sosyal destek grubunda da öğretmenlerimiz görev almaktadırlar" dedi.

    Melis KARAKUZULU/İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow