hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Küçük Kulüp'ten otizmli çocuklara destek

    Küçük Kulüpten otizmli çocuklara destek
    expand

    Küçük Kulüp'ten otizmli çocuklara destek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR'de, Küçük Kulüp Derneği'nin Buca Rotary Kulübü ile ortaklaşa yürüttüğü 'Otizmin Farkındayız Onların Yanındayız' programına psikolog Neslihan Girgin konuşmacı konuk olarak katıldı.

    Psikolog Girgin, otizmli çocukların farklılıkları ve onlara nasıl destek olunabileceği konusunda Kulüp üyelerine ve otistik çocukların ailelerine bilgiler verdi. Girgin'in konuşmasının ardından ODER Otizm Derneği'in desteklediği otizm tanılı çocukları ve gençleri biraraya getiren birçok ulusal ve uluslararası başarıya imza atmış İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu (İZOT) 20 kişilik grubu ile konser verdi. Şef Dr. Orçun Berrakçay yönetimindeki orkestra izleyicilerden alkış aldı.

    Küçük Kulüp Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Sarıgedik, 'Otizm Farkındalık Haftası' nedeniyle nisan ayında Ankara'da düzenlenecek etkinliğe davet edilen İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu üyesi 20 çocuğun ve ebeveynlerinin ulaşım ve konaklama masraflarının Küçük Kulüp Derneği ve Buca Rotary Kulübü tarafından karşılanacağını söyledi.

    Buca Rotary Başkanı Hasan Çetin ise "Dünyada otizmli bireylerden kurulmuş en büyük orkestra ve koro olan İZOT'u desteklemekten dolayı mutluluk duyuyoruz. İZOT'un ulusal ve uluslararası platformda daha fazla sesini duyurabilmesi için tüm İzmirlilerin desteğini bekliyoruz" dedi.

    Etkinliğin sonunda ODER Otizm Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve İZOT Koordinatörü Semra Güngör, Küçük Kulüp Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Sarıgedik ve Buca Rotary Kulübü Başkanı Hasan Çetin'e teşekkür plaketi verdi.

    Mehmet KURT / İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow