hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Kulüplerin hakkını yedirmeyeceğim'

    Kulüplerin hakkını yedirmeyeceğim
    expand

    'Kulüplerin hakkını yedirmeyeceğim'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Başkan Adayı Emre Sarıgedik, başta 'VAR' sistemi uygulamaları olmak üzere hakem hatalarının endişe verici boyutta olduğunu, İzmir kulüplerinin hakkını savunmak için ekibiyle birlikte göreve talip olduğunu söyledi.

    Son haftalarda birçok kulübün hakem hatalarına yönelik sert açıklamaları sonrasında Süper Lig Kulüpler Birliği'nin de "VAR" uygulamasını hedef alan çıkışı, futbol camiasında gözleri bu noktaya çevirdi.

    Oluşturduğu 'Dinamik Grup' ile İZVAK başkan adaylığını açıklayan Emre Sarıgedik, yaptığı yazılı açıklamada, "Hakem hatalarına karşı İzmir kulüplerinin hakkını Ankara'da, İstanbul'da, tüm mecralarda arayacağız. İzmir kulüpleri yalnız değil. Biz gerektiği noktada masaya yumruğu vuracağız" mesajı verdi.

    Sarıgedik, "Kulüpler Birliği tarafından Türkiye Futbol Federasyonu'na 'VAR' uygulamasına yönelik olarak yapılan eleştiriler, futbolumuz adına endişe vericidir. Hakemlerin tarafsızlıklarının böylesine en üst perdeden tartışıldığı, neredeyse her hafta birkaç kulübün sert açıklamalar yaptığı bir futbol, seyir zevki düşük bir futbol haline gelir. Bugün için yalnızca Süper Lig'imizde bulunan, önümüzdeki süreçte ise TFF 1. Lig'de de uygulanması beklenen VAR sisteminden gelen şikayetler bir an önce değerlendirilmeye alınmalıdır. Sezonun başından beri profesyonel liglerin her kademesinde İzmir kulüplerimizin hakem hataları nedeniyle kayıplara uğruyor olmasından büyük rahatsızlık duyuyoruz. Kaygı verici gelişmelerin önüne geçmek için atılacak her türlü adımda kağıt üstünde değil, sahada ve omuz omuza mücadele eden taraf olacağız. İzmir kulüplerimizin başarıya giden yolda karşısına kasıtlı bir engel çıkması durumunda buna sesini yükselten olmak için taşın altına elimizi değil, gövdemizi sokacağız." ifadelerini kullandı.

    İZVAK'ın bu konuda çok daha aktif bir görev üstlenmesi gerektiğini söyleyen Sarıgedik, "İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı'nın bize göre işlevi stat takibi ve belediye kasasından çıkan parayı dağıtma aracılığının ötesinde, 100 yıllık camiaların hak arama mücadelesine her platformda destek vermektir. Bu yolda kimseyi karşısına almaktan çekinmemektir" dedi.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow