hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    LÖSEV'in et yardımları sürüyor

    LÖSEVin et yardımları sürüyor
    expand

    LÖSEV'in et yardımları sürüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    LÖSEV, kayıtlı hastalarına, tedavide çok önemli olan iyi kalite protein kaynağı kırmızı et dağıtımlarını yıl boyunca düzenli olarak sürdürüyor. Bu kapsamda İzmir'de de et dağıtımı yapıldı.

    Lösemi ve kanser tedavisi gören çocuk ve yetişkinlerin iyileşmesi için protein ağırlıklı beslenmeleri büyük önem taşıyor. En kaliteli protein kaynağı olan et ve et ürünleri, hastaların beslenmesinde çok önemli bir yere sahip bulunuyor. Özellikle lösemide et ve et ürünleri tüketerek sağlıklı beslenen hastalar bu zorlu tedavi sürecini daha kolay atlatıyorlar. Bu nedenle LÖSEV, 12 ay boyunca kayıtlı hastalarına kırmızı et yardımını sürdürüyor. 2019 Mayıs ayında 8 bin 500 hasta ve ailesine kırmızı et yardımı yapan LÖSEV, 2019 Nisan ayından bu yana ise Türkiye genelinde 14 bin aileye et yardımı ulaştırdı.

    Et dağıtımlarına devam eden ve Haziran ayı sonunda 44 farklı ilde 3 bin 500 aileye et yardımı yapacak olan LÖSEV, 50'den fazla il ve ilçede binlerce hastayla bir araya gelerek kırmızı et ve et ürünlerini elden teslim etmeyi sürdürecek. Bu kapsamda İzmir'deki dağıtımlar ise LÖSEV İzmir İrtibat Ofisi'nde 24 Haziran Pazartesi günü gerçekleştirildi.

    Kurban Bayramına yaklaşılırken yapılan bağışlar da, taze şekilde ihtiyaç sahibi hasta ve ailelerine iletilecek. LÖSEV'e kayıtlı hastaların bu kaynağa ulaşabilecekleri bir diğer yöntem ise LÖSEV İyilikler Tırı olacak. 1-6 Temmuz 2019 tarihleri arasında LÖSEV İyilikler Tırı Karadeniz Bölgesi'ndeki il, ilçe ve köyleri ziyaret ederek, hasta ve ailelerine ayni yardımların yanı sıra ilaveten taze ve et ürünleri de götürecek.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow