hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Macar firmalar, İZTO'da Türk partner aradı

    Macar firmalar, İZTOda Türk partner aradı
    expand

    Macar firmalar, İZTO'da Türk partner aradı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR Ticaret Odası'nda (İZTO) düzenlenen Türkiye- Macaristan ikili iş görüşmelerine 44 firma katıldı ve 150 yüz yüze görüşme gerçekleştirildi.

    Macaristan Ticaret ve Sanayi Odası Türkiye-Macar Komitesi Başkanı Andreas Rev başkanlığındaki Macaristan heyeti, İZTO'yu ziyaret etti. Heyeti ağırlayan İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Özkardeş, oda olarak Türkiye-Macaristan dış ticaret hacminde İzmir'in payının arttırılması için çaba gösterdiklerini söyledi. Bu kapsamda ikili iş görüşmelerine büyük önem verdiklerini dile getiren Özkardeş, "Macaristan ile tarihi açıdan birbirine çok yakın milletleriz. Özellikle son zamanlarda daha da yakınız. İzmir olarak, bu yakınlığı ticari anlamda da pekiştirmek istiyoruz. 80 bin üye işletmesi ile İZTO, kentimizin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri. O nedenle Macar dostlarımız, iş yapmak için doğru adresteler. Birlikte iş yapabileceğimiz çok alan var. Macaristan, 10 milyon nüfusuna karşın ticaret potansiyeli çok yüksek bir ülke. İki ülke arasındaki ticaret potansiyelinin yüksekliğini göz önünde bulundurursak, bu potansiyeli hareket geçirmemek için hiçbir sebep yok. Umarım odamız ev sahipliğindeki ikili iş görüşmelerinden çok başarılı neticeler alınır ve karşılıklı ticaret hacmimiz artar" dedi.

    'TÜRKİYE'YE ÇOK ÖNEM VERİYORUZ'

    Macaristan Ticaret ve Sanayi Odası Türkiye-Macar Komitesi Başkanı Andreas Rev de Türkiye ile Macaristan halklarının, geçmişten bu yana sıcak diyaloglar içinde olduğuna dikkat çekti. Rev, "Tarih birlikteliğimiz ve coğrafi yakınlığımız olan Türkiye ile diyaloglarımız da çok iyi. Her iki ülkenin üst düzey yöneticilerinin gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından, ticaret hacmimiz de giderek artıyor. Biz Türkiye'ye çok önem veriyoruz. Türkiye-Macaristan ilişkilerinin her zaman olduğu gibi gelecekte de çok daha iyi olmasını arzu ediyoruz. İki ülkenin firmaları arasında gerçekleştirilecek olan bu ikili görüşmelerin de ileriye dönük ticari birlikteliklerimizin sağlam temellerini atacağını umuyoruz" dedi.

    GÖRÜŞMELERE 44 FİRMA KATILDI

    8 Macar firma ile İZTO üyesi 36 Türk firmanın yer aldığı birebir görüşmelerde, firma sahipleri  yeni ticari bağlantılar aradı. Andreas Rev başkanlığındaki Macaristan heyetinde çelik, tarım ürünleri, tarım makinaları, aydınlatma, havacılık sektörlerinde faaliyet gösteren firmalar yer aldı. İZTO üyesi firmalardan oluşan benzer bir ticaret heyetinin, önümüzdeki günlerde Macaristan'da ikili görüşmeler gerçekleştireceği bildirildi.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow