hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Matematiğin gücü için Avrupa'dalar

    Matematiğin gücü için Avrupadalar
    expand

    Matematiğin gücü için Avrupa'dalar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR'in Balçova ilçesindeki Başöğretmen Atatürk Ortaokulu, 'The Power of Maths-Matematiğin Gücü' adlı Erasmus Plus Projesi kapsamında İtalya'nın Vasto kentine beş öğrenci ve üç öğretmenle eğitim gezisi düzenledi.

    Polonya'nın koordinatör olduğu Erasmus Plus Programı Okullar Arası Değişim Ortaklıkları faaliyeti kapsamında İtalya, Portekiz ve Litvanya'daki okullara 2020 yılına kadar eğitim gezileri düzenleniyor. Projenin tüm giderleri Türkiye Ulusal Ajans tarafından karşılanırken, proje kapsamında matematiğin yaşamdaki önemi ile farklı öğrenme yöntem ve teknikleri üzerinde çalışmalar yapılıyor. Proje kapsamında, Balçova Başöğretmen Atatürk Ortaokulu da, 'The Power of Maths-Matematiğin Gücü' adlı Erasmus Plus Projesi kapsamında İtalya'nın Vasto kentine beş öğrenci ve üç öğretmenle eğitim gezisi düzeledi. Şubat ayında düzenlenen gezinin bir sonraki aşaması ise, mayıs ayında Litvanya'nın Alytus kentinde gerçekleştirilecek.

    İZMİR'İ TEMSİL ETMİŞLERDİ

    Başöğretmen Atatürk Ortaokulu 2013- 2015 yılları arasında da Avrupa Birliği Comenius Programını gerçekleştirdi. Türkiye, İspanya, Polonya, Litvanya ve Yunanistan'ın ortak olduğu 'Gizli Kalmış Yeteneklerimizi Keşfedelim' projesi ile 35 öğretmen ve öğrenci projede görev aldı. Aynı zamanda okul, 2016 yılında uluslararası bir proje olan 'Su Kaşifi' ile ülke finalisti olarak İstanbul'da yapılan toplantıya katıldı.

    Hande NAYMAN / İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow