hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Matematik yarışmasında dünya 1'incisi olan Elanur Akıncı'dan Yahşi'ye ziyaret

    Matematik yarışmasında dünya 1incisi olan Elanur Akıncıdan Yahşiye ziyaret
    expand

    Matematik yarışmasında dünya 1'incisi olan Elanur Akıncı'dan Yahşi'ye ziyaret

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, ocak ayında İngilizce ve internet ortamında düzenlenen Caribou Matematik yarışmasında dünya 1'incisi olan Elanur Akıncı'yı makamında kabul etti.

    Kanada merkezli olarak dünya genelinde ve internet ortamında düzenlenen Caribou Matematik yarışmasında 1'inci olan Kemalpaşa Merkez Atatürk İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi Elanur Akıncı (10), İzmir İl Milli Eğitim Müdürü, Ömer Yahşi'yi makamında ziyaret etti. Yapılan ziyarete Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Yılmaz ve Akıncı'nın ailesi katıldı. Ömer Yahşi, Akıncı'yı tebrik ederek çeşitli hediyeler verdi. Öte yandan Akıncı, kendi oluşturduğu kodlarla yazdığı günlüğü de Yahşi'ye gösterdi.

    Elanur Akıncı'ya başarısından dolayı teşekkürlerini sunan Ömer Yahşi, "Dezavantajlı bir bölgeden ailenin ilgisi ve öğretmenlerinin katkısıyla birlikte dünya 1'nciliği kazanmanın örneğini Kemalpaşa'da yaşadık. Öğrencinin gayreti ve planlı çalışması sonucunda bu başarının geldiğini gördük. Ben burada ailesinin, öğretmenlerinin ve okulunun desteğiyle birlikte güzel bir başarıyı Türkiye'ye yaşattığı için Elanur'a teşekkür ediyorum. Ailesine ve öğretmenlerini de tebrik ediyorum" dedi.

    Ahmet Turhan ALTAY/İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow