hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Menemen Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi imzalandı

    Menemen Belediyesinde toplu iş sözleşmesi imzalandı
    expand

    Menemen Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi imzalandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Menemen Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında 3 yılı kapsayan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı. Bu kapsamda belediye personelinin ikramiyelerle birlikte en düşük maaşı 9 bin lira oldu. META ve MENAŞ şirketlerinde çalışan personelin ise ikramiyelerle birlikte en düşük maaşı 6 bin liraya yükseldi.

    Belediye ve belediye şirketlerini kapsayan TİS, Tepe Sosyal Tesisleri'nde, Menemen Belediye Başkan Vekil Aydın Pehlivan ve Belediye İş Sendikası Çevre Belediyeler Şube Başkanı Cumali Akay arasında imzalandı. Törene, belediye meclis üyeleri, sendika temsilcileri ve belediye personeli katıldı. Belediye İş Sendikası Çevre Belediyeler Şube Başkanı Cumali Akay, "Bugün burada çalışanımızın toplu iş sözleşmesi için bulunuyoruz. Dolayısıyla burada karşılıklı bir helalleşme ve hak, hukuk söz konusu. Belediye Başkan Vekilimiz Aydın Pehlivan, göreve geldiğinde emekçinin yanında olacağını söylemişti. Bunu bugün bir kez daha kanıtladı. Yaptığımız bu iş sözleşmesinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

    'GÜVEN VERDİK'
    Menemen Belediye Başkan Vekil Aydın Pehlivan, "Göreve başladığım ilk günden bugüne kadar işçimizin alın teri kurumadan emeğinin karşılığını vermeye her zaman özen gösterdim. Biliyorsunuz ki, göreve gelir gelmez yaptığımız ilk icraat, belediye personelimizin birikmiş 22 milyon liraya varan maaş ve ikramiye alacaklarını ödemek oldu. Hamdolsun geçmiş yıllara dair bir borcumuz kalmadı. Söz verdiğimiz gibi hiçbir arkadaşımızı işten çıkarmadık. İşini layıkıyla yapan her mesai arkadaşımın başımızın üstünde yeri var. Düne kadar gününde ödenmeyen maaşlarınız, artık her ayın 15'inde hesaplarınıza geçiyor. Ayrıca daha önce bayram ikramiyesi almayan META-SU ve MENAŞ şirket çalışanlarımıza da Ramazan ve Kurban bayramlarında 1000'er lira ikramiye yatırdık" dedi.
     
    'HAYIRLI UĞURLU OLSUN'
    Sendika şartları hakkında da konuşan Pehlivan, "Sendika görüşmelerimiz belki biraz uzun sürdü ancak sonunda emekçilerimizi memnun edecek bir aşamada uzlaşıldı. Hayırlı uğurlu olsun. Sözleşmemiz gereği, tüm belediye personelimizin almakta oldukları aylıklarına 2 bin 250 lira zam yaptık. İkramiyelerle birlikte en az ücret alan belediye işçimiz 9 bin lira civarında bir ücret almış olacak. META-SU ve MENAŞ'ta asgari ücret düzeyinde 2 bin 825 lira 77 kuruş maaş alan bir personelimiz yapılan toplu sözleşme sonrası maaşı 5 bin liraya ulaştı. Ayrıca META-SU ve MENAŞ'ta görev yapan saha personelimize yılda 60 yevmiye ikramiye verdik. Bu ikramiyelerle belediyemizin en düşük işçi maaşı 6 bin TL oldu.
    Bunlara ek olarak; park bahçeler, toptan çözüm, hayvan bakımevi, temizlik işleri, şantiye gibi sahada çalışan belediye personeli ile META-SU ve MENAŞ personelimize de 250'şer lira daha veriyoruz. Spor biriminde görev yapan ancak antrenör belgeleri olmayan personelimize de kurs ücreti ödenmesine karar verdik" diye konuştu.
    Öte yandan belediyede 20 yıllık personele plaket veren Pehlivan, "Emekleriniz benim için çok önemli. Hepinize 5'er bin lira ikramiye veriyorum" dedi. Ardından Pehlivan ve çalışma arkadaşları zeybek oynadı. Sanatçı Yılmaz Demirtaş'ın seslendirdiği türkülerle halaylarla eşlik eden belediye emekçileri, gecenin sonunda Pehlivan ile hatıra fotoğrafı çekildi.

    (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow