hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Moda endüstrisinde 'ihracatın yıldızları' ödüllendirildi

    Moda endüstrisinde ihracatın yıldızları ödüllendirildi
    expand

    Moda endüstrisinde 'ihracatın yıldızları' ödüllendirildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA) - EGE Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, 2021 yılında gerçekleştirdiği 1,5 milyar dolarlık ihracata yüzde 77'lik katkı sağlayan 77 üyesi için 'Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatının Yıldızları' ödül törenini düzenledi. Törende, 3 firma platin, 9 firma altın, 29 firma gümüş, 36 firma bronz kategoride ödül verildi.

    Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin düzenlediği 'Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatının Yıldızları' ödül töreninde konuşan Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, ödül almaya hak kazanan firmaların geçen sene 69 iken bu sene 77 firma olduğunu söyledi. Nisan ayında yapılacak ihracatçı birlikleri seçimlerini hatırlatan Sertbaş, "Birliğimizin Genel Kurul'u 7 Nisan'da yapılacak. Teması, dünyadaki dönüşümün merkezindeki kavram 'contact-less/temassız' olan Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) 16'ncı Moda Tasarım Yarışması'nın finalini de 23 Mart'da gerçekleştireceğiz. Hazırgiyimde dönüşüm için sürdürülebilirlik, dijitalleşme ve eğitim gündemimizde ilk sırada" dedi.

    'İKİ SEKTÖRÜMÜZ, TÜRKİYE GENELİ İHRACATIN YÜZDE 14'ÜNÜ GERÇEKLEŞTİRİYOR'
    Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi ise hazırgiyim ve tekstil sektörlerinin 2021 yılında Türkiye genelinde yüzde 24 artışla toplamda 30,4 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiğini söyledi. Eskinazi, "Ege Bölgesi'nden ise 2021 yılında yüzde 21 artışla 1,8 milyar dolar ihracatımız var. İhracatın yıldızlarının daha da artması, istihdamın artırılması, 2022 yılında iki sektörde, bölgemizden yapılan ihracatta 2 milyar doları geçmemiz için ihracatçılarımızın desteklenmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı. (DHA)
     
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow