hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Narlıdere Belediyesi'nden engelsiz gezi

    Narlıdere Belediyesinden engelsiz gezi
    expand

    Narlıdere Belediyesi'nden engelsiz gezi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Narlıdere Belediyesi, engelli vatandaşlar ve ailelerine yönelik kültür gezisi düzenledi. Ödemiş, Birgi ve Gölcük'ün tarihi ve turistik bölgelerini keşfetme fırsatı bulan engelli bireyler, aileleriyle birlikte keyifli bir gün geçirdi.
     
    Narlıdere Belediyesi, özel gereksinimi olan vatandaşlara yönelik kültür gezisi düzenledi. Narlıdere Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Narlıdere Belediyesi Engelli Komisyonu iş birliği gerçekleştirilen geziyle engelli bireyler ve aileleri; Ödemiş, Birgi ve Gölcük'te keyifli bir gün geçirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin araç desteği ve Ödemiş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün katkılarıyla düzenlenen kültür gezisi, engelli bireyler ve ailelerine büyük moral oldu. Geziye aileleri ile birlikte Birgi'de kahvaltıyla başlayan engelli bireyler daha sonra Ödemiş Belediyesi'nin önceki dönem başkanlarından Bekir Keskin ve eşi Gülfer Keskin'in evinde ipek atölyesine katıldı. Ödemiş'in tarihi ve turistik yerlerini belediye yetkilileri ile keşfetme fırsatı bulan vatandaşlar, rutin hayatlarının dışına çıkma fırsatı yakaladı.

    'ENGELSİZ KENT, ENGELSİZ TOPLUM'
    Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, sosyal belediyecilik anlayışıyla engelli bireylerin hayata katılımını destekleyen çalışmalara imza attıklarını belirterek, "Engelli vatandaşlarımızın topluma entegrasyonunu oldukça önemsiyoruz. Hayatın farklılıklarımızla güzel olduğuna inanıyoruz. Narlıdere Belediyesi olarak, engelsiz bir kent ve engelsiz bir toplum yaratma hedefiyle yürüttüğümüz çalışmalarımıza her geçen yenilerini ekliyoruz. Geçtiğimiz günlerde ilçemizin en uğrak noktalarından olan Demokrasi Meydanı'na engelli şarj istasyonu kurmuştuk. Şimdi de engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin talebi doğrultusunda kültür gezisi düzenledik. Engelli vatandaşlarımız için erişilebilir ve ulaşabilir uygulamalarımıza yenilerini eklemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

    Yaşadıkları keyifli gün nedeniyle mutluluklarını dile getiren vatandaşlar ise kendilerine sağlanan gezi imkanı nedeniyle Narlıdere Belediyesi yetkililerine teşekkürlerini iletti.(DHA)
    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow