hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Narlıdere'de 'Hemşehri Lezzetleri Tadım Şenliği'

    Narlıderede Hemşehri Lezzetleri Tadım Şenliği
    expand

    Narlıdere'de 'Hemşehri Lezzetleri Tadım Şenliği'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR'in dünyanın en büyük gıda hareketi Slow Food'a üye olan Narlıdere ilçesinde, 'Hemşehri Lezzetleri Tadım Şenliği' gerçekleştirildi. 30 dernek, Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanı'nda yöresel yemeklerini sundu. Binlerce vatandaş alana akın etti. CHP'li Narlıdere Belediye Başkan Ali Engin "'Narlıdere'yi bir Gastronomi Kasabası'na dönüştüreceğiz" dedi.

    30 DERNEK KATILDI

    Geçtiğimiz günlerde Slow Food Birliği'ne dahil olan Narlıdere'de, 'İyi, Temiz, Adil ve Gerçek Gıda' parolasıyla yürütülen çalışmalar hızlandı. İlçede faaliyet yürüten 30 dernek, Hemşehri Lezzetleri Tadım Şenliği'nde buluştu. Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanı'nda kurulan stantlarda, Türkiye'nin farklı bölgelerinden il ve ilçelerin yöresel yemekleri sunuldu. Binlerce Narlıdereli alanda buluştu.

    TADIMLAR GERÇEKLEŞTİ

    Etkinliğe; Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, eşi İlke Engin, CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Slow Food Türkiye kurucularından Nedim Atilla, Slow Food Narlıdere Kurucu Lideri Tuna Türksever, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Stantlarda, yöresel gıdaların tadımları gerçekleşti. Gazeteci- Yazar Ali Ekber Yıldırım da yeni kitabı 'Üretme Tüket' için imza etkinliği yaptı.

    Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, "Narlıderemiz'i bir Gastronomi Kasabası yapmak için çalışıyoruz. Slow Food anlayışı ile hareket etmeye, yöresel lezzetlerimizi Türk ve dünya mutfağına sunmak için bu tür etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz" dedi.

    Slow Food Türkiye kurucularından Nedim Atilla da "Kısa süre önce kurulan Narlıdere Slow Food Birliği, güzel bir etkinlikle yola çıktı. Türkiye'nin tüm renklerini buluşturmanın mutluluğunı yaşıyoruz" dedi. Gazeteci Ali Ekber Yıldırım da bu hareketin tüm ülkeye yayılması gerektiğini söyledi.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow