hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Narlıdere'de yerel lezzetler yarıştı

    Narlıderede yerel lezzetler yarıştı
    expand

    Narlıdere'de yerel lezzetler yarıştı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    NARLIDERE Belediyesi'nin, Slow Food etkinlikleri kapsamında düzenlediği Genç Aşçılar Yarışması, birbirinden yetenekli gençlerin, yerel lezzetlerine ev sahipliği yaptı. Finale kalan 9 aşçı, dereceye girmek için yarıştı.

    Narlıdere Belediyesi, Narlıdere Slow Food Birliği ve İzmir Aşçılar Derneği iş birliğinde, Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanı'nda gerçekleşen yarışmanın finalinde 35'in üzerinde genç aşçı arasından seçilen 9 aşçı ter döktü. 2 grup halinde yapılan yarışmada, farkı yörelerin yerel lezzetleri yarıştı. Yemekler hazırlanan seyyar mutfaklarda, sosyal mesafe kurallarına uyularak hazırlandı. Büşra Nur Atak, 'kara kılçıklı dil balığı' yemeği ile birinci oldu. 14 jüri üyesinin tadımları ve titiz değerlendirmeleri sonucunda dereceye girenlere altın, madalya, Orman İzmir Projesi'nden 5'er adet fidan sertifikası ve Narlıdere Üretici Kadın Kooperatifi'nin hazırladığı sepetler hediye edildi.

     Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, "Slow Food ile yerel lezzetlerimizi markalaştırmayı, sağlıklı, temiz ve adil gıda anlayışını tüm insanlarımıza yaymayı hedefliyoruz. Bu yarışma bu yüzden önemliydi. Katılan gençlerimizi kutluyorum" dedi.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow