hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti Milletvekili Necip Nasır, Ödemiş'te oda başkanlarının sorunları ve isteklerini dinledi

    AK Parti Milletvekili Necip Nasır, Ödemişte oda başkanlarının sorunları ve isteklerini dinledi
    expand

    AK Parti Milletvekili Necip Nasır, Ödemiş'te oda başkanlarının sorunları ve isteklerini dinledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Ödemiş Müteahhitler Derneği (ÖMDER) açılışı için geldiği ilçede oda başkanlarının sorunları ve isteklerini dinledi.

    AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, geçen 9 Temmuz'da, Ödemiş Müteahhitler Derneği'nin (ÖMDER) açılışına katıldı. Açılışın ardından Milletvekili Nasır, oda başkanları ile bir kafeteryada bir araya geldi. Toplantıya Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş, Ödemiş Sarraflar Saatçiler Kuyumcular ve Bijutericiler Odası Başkanı Şerif Naz, Ödemiş Bilumum Gıda Maddeleriyle Uğraşanlar Odası Başkanı Hülya Çavuş, Ödemiş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Tahir Silay,  Ödemiş Madeni İşler Ve Demirciler Odası Başkanı Erol Nokta, Ödemiş Ayakkabı Ve Deri İşleri İle Uğraşanlar Odası Başkanı Mustafa Köksoy, Ödemiş Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Nihat Kahya, Ödemiş Terziler Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Hüseyin Döner katıldı. Oda başkanları toplantıda, Milletvekili Nasır'a, Aktaş Barajı sulamasındaki borularda yaşanan arızadan, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından modern sulama sistemlerine verilen desteğe kadar pek çok konudaki sorunlarını iletip, çözüm için destek istedi.

    Aktaş Barajı'nda yapıldığı ilk günden itibaren sulama borularında arızalar meydana geldiğini belirten Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş,

    "Su dağıtım sisteminin ve kullanılan boruların hatalı olduğu düşünülmektedir. Ayrıca oluşan arızaların giderilmesi için kullanılan borular büyük hacimli olduğundan, İzmir ve İstanbul'dan getiriliyor. Bu da nedenle de arızaya müdahale 3 veya 4 gün sürmekte. Bu durum da verimli sulama imkansız hale gelmektedir. Arıza nedeniyle boruların patlamasıyla su israfı da oluşmaktadır. Çözüm olarak su sisteminin ve boru hattının uygun hale getirilmesi ivedilikle sağlanması gerekmektedir" dedi.

    Tarım ve Orman Bakanlığı denetiminde modern sulama sistemlerine 2 farklı destekleme verildiğini vurgulayan Başkan Eriş, şunları söyledi:

    "Bunlardan ilki kırsal kalkınma desteği ile kurulan modern sulama sistemlerine verilen yüzde 50 hibe desteği. Diğeri ise Ziraat Bankası aracılığı ile 7 senelik ilk iki sene ödemesiz faizsiz kredi desteğidir. Ancak İzmir ilinde bakıldığında bu destek başvurularının olumsuz sonuçlandığı görülmektedir. Aydın, Denizli, Manisa gibi komşu illerde çok çabuk onaylanan bu desteklerin, İzmir'de desteklenmemesi bölgemiz adına üzücüdür. İzmir'de hayvansal üretim fazla olduğu için ürün bazlı destekleme girdileri fazla olduğundan negatif ayrımcılık yapıldığını düşünüyoruz. Ancak su konusu olduğunda desteklemenin mutlaka verilmesi gerekmektedir. Hatta bütçe sağlanması açısından gerekirse dekar ve mazot gübre desteğinin sadece modern sulama sistemi olan alanlara destekleme verilmesi gerekir. Bu sayede suyumuza sahip çıkmamız gerekiyor."

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow