hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ödemiş Tay Park'ta dünyaya gelen taya 'Bozdağ' ismi

    Ödemiş Tay Parkta dünyaya gelen taya Bozdağ ismi
    expand

    Ödemiş Tay Park'ta dünyaya gelen taya 'Bozdağ' ismi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR'in Ödemiş ilçesinde, belediyenin çocuklara hayvan sevgisi aşılamak ve kente yeni bir sosyal yaşam alanı oluşturmak üzere hizmete açmaya hazırlandığı Tay Park'ta doğum sevinci yaşandı. Tay Park sakinlerinden 'Shetland Pony' cinsi Gülbahar'ın yavrusu dünyaya geldi. 'Bozdağ' adı verilen sevimli tay, ilgi odağı oldu.

    Ödemiş Belediyesi'nin Günlüce Mahallesi'ndeki Geleneksel Ata Sporları Yarış ve Oyun Alanı'nın hemen yanında Karşıyaka Belediyesi tarafından bedelsiz devredilen atlara ev sahipliği yapan Tay Park'ta aile genişliyor. Tay Park'ta yaşantısını sürdüren Shetland Pony cinsi at Gülbahar, bir yavru dünyaya getirdi. Ödemiş Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri gözetiminde dünyaya gelen erkek tay, kısa sürede ayağa kalktı. CHP'li Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, sevimliliği ile neşe kaynağı olan tayın sağlık durumu hakkında ilgililerden bilgi aldı. Başkan Eriş, sevimli taya 'Bozdağ' ismini verdi.  Böylelikle Tay Park'taki Shetland Pony cinsi at sayısı 5'e yükseldi.

    Geleneksel Ata Sporları Yarış ve Oyun Alanı'nın dört mevsim faal olarak değerlendirilmesi adına Hipodrom Restoran'ın ardından Tay Park ile Ödemiş'e yeni bir çekim merkezi daha kazandırılacağını ifade eden Başkan Eriş, "Çocuklarımızın ata binme heyecanını yaşayacağı, atla terapi imkanının sunulacağı Tay Park ailesi şimdiden büyümeye başladı. Sevimli yavrumuz sağlıkla dünyaya geldi. Sağlıkla yetişmesini dilediğimiz tayımıza İzmir'in çatısı olan, zirvesi evimiz Ödemiş'ten bulutları selamlayan Bozdağ'ın adını verdik. Tay Park'ı hizmete açmak üzere çalışmalar devam ediyor. Hem çocuklarımızın hem de yetişkinlerin güzel şekilde vakit geçirebilecekleri, nezih bir ortam sunmak için hazırlıklar son aşamada. Hipodrom Restoran ile birlikte düşündüğümüz Tay Park ile Ödemiş yeni bir sosyal yaşam alanı kazanmış olacak" dedi.

    Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ (İzmir), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow