hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ödemiş'te 50 santimetreyi bulan karla mücadele sürüyor

    Ödemişte 50 santimetreyi bulan karla mücadele sürüyor
    expand

    Ödemiş'te 50 santimetreyi bulan karla mücadele sürüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR'in Ödemiş ilçesinin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili olurken Belediye alarma geçti. Ödemiş Belediyesi Kriz Masası,  vatandaşların çağrılarına yanıt verirken, dağlık kesimlerde kar kalınlığı yer yer 50 santimetreyi buldu. Ekipler Bozdağ ve Aydın Dağları eteklerindeki mahallelerde yolların açık tutulması için yoğun çaba sarf ediyor.

    Ödemiş'in yaylalarında kartpostalları andıran görüntüler ortaya çıkartan kar yağışının günlük hayatı olumsuz etkilememesi için çalışmalarını aralıksız sürdüren Ödemiş Belediyesi ekipleri, dün gece Gölcük Yaylası ve Bozdağ Mahallesi'nde kar küreme ve tuzlama çalışması gerçekleştirdi. Günün ilk ışıklarına kadar hem Bozdağ hem de Aydın Dağları üzerindeki kırsal mahallerin yollarında karla mücadele devam etti.

    Ödemiş merkez-Gölcük yolu, Gölcük Yaylası mahalle içi yollar, Gölcük-Boğaz Mevkii yolu, Tekke-Kırkoluk yolu, Bozdağ Mahalle içi yollar ve Bozdağ-Kayak Merkezi yolunun yanı sıra Subatan-Artıcak bölgesinde de bir ekip görevlendirildi. Kar yağışından etkilenen Ovacık Yaylası ile Bıçakçı Mahallesi yollarını açık tutmak üzere bölgeye greyder yönlendirildi.

    Hafta sonu tatillerinde çevre il ve ilçelerden ziyaretçi akınına uğrayan Bozdağ ve Gölcük yaylalarında ulaşımın sorunsuz şekilde devam etmesi için ise Ödemiş Belediyesi ekipleri hazır bekletiliyor. Çalışmalar İzmir Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak sürdürülüyor.

    Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ (İzmir), (DHA)

    FOTOĞRAF

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow