hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ödemiş'te kurtuluş coşkusu gece de devam etti

    Ödemişte kurtuluş coşkusu gece de devam etti
    expand

    Ödemiş'te kurtuluş coşkusu gece de devam etti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR'in Ödemiş ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılı kutlamaları kapsamında kortej yürüyüşü düzenlenip, 35. Ödemiş Milli Fuarı'nın açılışı

    yapıldı. Kutlamalar Aydın Kurtoğlu konseri ile devam etti.

    Ödemiş'in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılı etkinlikleri kapsamında, Salı Pazarı'nda başlayan kortej yürüyüşü düzenlendi. Ödemişsporlu altyapı oyuncularının dev Türk Bayrağı, Ödemişli gençlerin de dev Atatürk portresi taşıdığı yürüyüşe Ödemiş Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, CHP'li Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, eşi Selma Eriş, Ödemiş İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, belediye başkan yardımcıları, kurum ve daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Ödemiş Belediye Bandosu eşliğinde Saraçoğlu Caddesi güzergahı takip edilen yürüyüş, Hükümet Meydanı'nda son buldu. Korteje bazı vatandaşlar da evlerin pencere ve balkonları ile yerlerinden alkışlarla destek verdi.

    ÖDEMİŞ MİLLİ FUARI AÇILDI

    Yürüşün ardından Ödemiş Belediyesi Fuar Alanı'nda 35.'si düzenlenen Ödemiş Milli Fuarı'nın törenle açılışı yapıldı. Acılış töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Törende Ödemiş Belediyesi Zeybek Ekibi sahnelediği gösteri ile uzunu süre alkış aldı. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, törendeki konuşmasında, geçen ay yaşamını yitiren Ödemiş'te 1984-1989 yılları arasında Belediye Başkanlığı görevini yürüten Hüseyin Son'un, Ödemiş Milli Fuarı'nın temellerini atan isim olduğunu belirtip, kendisini bir kez daha saygı ve rahmetle andıklarını söyledi. Başkan Eriş, Ödemiş Milli Fuarı'nın yanı sıra süt üretimi, süs bitkileri üretimi ve yörenin ünlü ürünleri patates, kestane, ipek ve inciriyle ilgili de fuarlar ve festivaller düzenlemek istediklerini kaydetti. Eriş, 13 Eylül'e kadar açık kalacak Ödemiş Milli Fuarı boyunca düzenlenecek kültür-sanat etkinlikleri ve yarışmalarla Ödemişliler'in, kurtuluş coşkusunu doyasayıya yaşacaklarını da kaydetti.

    Ödemiş Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, 3 Eylül 1922'ye giden yolun, işgale razı olmayan bir milletin 30 Ekim 1918'de imzalanan Mondros Mütarekesi'ni yok sayıp karşı durmasıyla başladığını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak başlattığı mücadeleye Ödemişlilerin de o dönemki adıyla Hacı İlyas Köyü'nde sergiledikleri 'İlk kurşun' direnişi ile önemli bir katkı sunduğunu vurguladı.

    Kaymakam Dayıoğlu, tarihin her döneminde vatanı için canlarını ortaya koymuş, şehitleri ve gazileri saygı, minnet ve rahmetle andıklarını da söyledi.

    Konuşmaların ardından Ödemiş Milli Fuarı'nın açılış kurdelesi protokol üyelerinin katılımıyla kesildi. Protokol üyeleri açılışın ardından resmi kurumlar, firmalar ve sivil toplum kuruluşlarına ait 150'ye yakın standın yer aldığı fuardaki stantları ziyaret edip, buradaki ürünler hakkında bilgi aldı. Fuardaki stantların yanı sıra eğlencenin adresi olan lunapark da ilk günden yoğun ilgi gördü.

    AYDIN KURTOĞLU COŞTURDU

    Kutlama programı ünlü şarkıcı Aydın Kurtoğlu'nun 125. Yıl Kültürparkı'ndaki konseri ile devam etti. 'Gururdan Gömlek', 'Yak', 'Spor Aşk', 'Köle', 'Yana Yana', 'Pişman' gibi sevilen şarkıları seslendiren Kurtoğlu, hayranlarını coşturdu. Kurtoğlu, bazı şarkılarını ise konser alanını dolduran kalabalıkla birlikte söyledi. Hayranlarından bazılarının sahneye çıkıp, Kurtoğlu ile oynaması renkli görüntüler oluşturdu.

    Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, konserin sonunda günün anısına Kurtoğlu'na Efe heykelciği, ipek mendil ve Ödemişspor atkısı hediye etti.

    Ödemişspor'un artık İstanbul'da da bir taraftarının olduğunu belirten Kurtoğlu, taraftarların isteği üzerine 'Kırmızı-Lacivert, Şampiyon Ödemiş' tezahüratı yaptırdı. Konser bitiminde hayranları Kurtoğlu ile fotoğraf çektirdi.

    Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ (İzmir), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow