hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rektör Budak'tan genç araştırmacılara başarı belgesi

    Rektör Budaktan genç araştırmacılara başarı belgesi
    expand

    Rektör Budak'tan genç araştırmacılara başarı belgesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TÜBİTAK lisans öğrencilerine yönelik başlattığı Stajyer Araştırmacı Burs Programı  (STAR)  kapsamında destek almaya hak kazanan Ege Üniversitesi öğrencilerine Rektör Prof. Dr. Necdet Budak tarafından 'Başarı Belgesi' verildi.

    Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından lisans öğrencilerinin Ar-Ge kültürü kazanmaları, araştırma ekosistemine ilk adımı atmaları ve araştırma yapmaya teşvik edilmeleri amacıyla başlatılan Stajyer Araştırmacı Burs Programı  (STAR)  kapsamında Ege Üniversitesi'nden 64 lisans öğrencisi destek almaya hak kazandı. TÜBİTAK'tan destek almaya hak kazanan öğrencilere Ege Üniversitesi Senato Salonunda düzenlenen törenle Rektör Prof. Dr. Necdet Budak tarafından Başarı  Belgesi verildi.

    ”BİZLER ÖĞRENCİLER İÇİN VARIZ”

    Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Budak, öğrencilerle bir araya gelmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, başarılarından dolayı tebrik etti.  Prof. Dr. Budak, “Ülkemizde, bir ilki gerçekleştirerek EBİLTEM bünyesinde Araştırma Odaklı Öğrenci Merkezi'ni kurduk. Bu merkezimizde Ar-Ge yeteneği olan gençlerimizi proje nasıl yapılır, ulusal ve uluslararası arenada yapılan araştırma geliştirme festivallerine nasıl başvurulur gibi pek çok konuda bilgilendiriyoruz.  Ar- Ge yeteneği olan gençlerimizi, geleceğin bilim insanlarını daha iyi hazırlayabilmek için bu merkezi kurduk. Bu bizim için çok önemli. Ayrıca kampüs yaşamından edineceğiz tecrübelerin gelecek yaşamınızda sizlere çok büyük katkıları olacak. Umarım yakın bir dönemde siz kampüsümüze biz de sizlere kavuşuruz. Üniversite olarak akademik anlamda çok büyük değişim ve dönüşüm içindeyiz. Ege Üniversitesinin devlet nezdindeki fonksiyonunu, görev tanımını güncelledik. Ege Üniversitesi araştırma odaklı bir üniversite ve öğrenci odaklı bir üniversite. Üniversite olarak  eğitim öğretimde kaliteye öncelik veriyoruz. Sizlerin bu burs programından faydalanması Ege Üniversitesi açısından onur ve gurur verici. Bizler öğrenciler için varız. Sizlerin de bu projelerde yer almasını çok önemsiyorum.  Araştırma Üniversitesi olma yolumuzda katkılarınız çok fazla olacak. Hepinizi canı gönülden tebrik ediyorum" dedi.

    EÜ 64 BURSİYERLE DÖRDÜNCÜ SIRADA YER ALDI

    TÜBİTAK Stajyer Araştırmacı Burs Programında yapılan yerleştirmeler neticesinde 145 farklı üniversiteden; fen, mühendislik, sağlık, sosyal ve beşeri bilimler alanlarında 134 farklı lisans programında öğrenim gören bin 500 lisans öğrencisi STAR programına kabul edildi. Araştırma ve aday araştırma üniversiteleri arasında 64 öğrenciyle Ege Üniversitesi dördüncü sırada yer aldı.

    İZMİR (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow