hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başterzi, "Gökçealan'ın üzümüne dokundurtmayacağız"

    Başterzi, Gökçealanın üzümüne dokundurtmayacağız
    expand

    Başterzi, "Gökçealan'ın üzümüne dokundurtmayacağız"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CUMHUR İttifakı Selçuk Belediye Başkan Adayı Osman Başterzi, Selçuk'ta taş ocağı yaparak toprak üstü zenginliklere zarar vermek isteyenlerin karşısında duracağını dile getirerek, "Gökçealan'ın eşsiz üzümüne, incirine dokundurtmayacağız" dedi.

    Selçuk'un Gökçealan Köyü'nde vatandaş ile buluşan Cumhur İttifakı AK Parti belediye başkan adayı Başterzi, öncelikle taş ocağının karşısında duracağının altını çizerek, "Köyümüzün sıkıntılarının başında taş ocağı geliyor. Köyümüzün toprağının üzeri ne kadar zengin ise, toprağımızın altı da o kadar zengin. Görüyoruz ki, bazıları toprak altındaki bu zenginliği kazanmak için, toprağımızın üstündeki zenginliğe kast etmeye çalışıyor. Gökçealan'ın eşsiz üzümüne, incirine dokundurtmayacağız. Şu an dosyamızı Çevre Bakanlığı'na teslim ettik. Aynı zamanda yargıya da intikal etmiş durumda. Bundan sonra da gelişmeleri hep birlikte takip edeceğiz. Dilekçe mi verilecek? Sizinle birlikte ben imzalayıp, takibini yapacağım. Ben bu toprakların evladı Osman Başterzi, Gökçealan'a zarar verecek her bir işin karşısında dimdik duracağım. Gökçealan'ın derdi; Selçuk'un, Türkiye'nin derdidir" diye konuştu.

    OSMANCIK ÜZÜMÜNE COĞRAFİ İŞARET

    Göreve gelince, Osmancık üzümüne coğrafi işaret alarak marka olmasını sağlamak adına çalışmalar yapacaklarını dile getiren Başterzi, "Bu yıl 3'üncü üzüm festivalini yapacağız. Öyle bir festival yapacağız ki yer yerinden oynayacak. 40-50 bin kişinin geleceği, uluslararası çapta bir festival olacak. Çünkü bizim üzümümüzün Türkiye'de eşi benzeri yok. Selçuk'un, Gökçealan'ın eşi benzeri yok" dedi.

    İYİ TARIM VURGUSU

    Gökçealan'ın 'iyi tarım' için ideal şartlara sahip olduğunu dile getiren Başterzi, "Toprağı, havası ve suyuyla Gökçealan, iyi tarım yapılacak en iyi yer. Bugüne kadar 18 kişiye 'iyi tarım' sertifikası verdik. 600 dekarın üstünde alanı destek kapsamı alanı içerisine aldık. Sizlerin de desteğiyle iyi tarımı yaygınlaştıracağız. Birileri yer altında para kazanacak diye, ben bu projeleri çöpe mi atacağım? İçiniz ferah olsun. Sizlerin desteği ile göreve gelirsem, derdinizi anlatmak için Selçuk'a gelmenize gerek kalmayacak. Ben, fırsat buldukça Gökçealan'a gelerek, dertlerinizi dinleyeceğime söz veriyorum" diye konuştu.

    'BÜYÜKŞEHİR'İN KAPISINA DAYANACAĞIZ'

    Gökçealan'da arazi yollarının bozuk ve yetkinin de İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde olduğunu söyleyen Başterzi şöyle konuştu:

    "Büyükşehir Belediyesi, Gökçealan'ı bu konuda sona bırakmış galiba. Yollarımız eksik, bazıları da bakımsız kalmış. Tarlamıza, damımıza ulaşmak için Büyükşehir'in kapısına dayanacağız. Baktık ki yine yapmıyor, kendi imkanlarımızla yapacağız."

    Başterzi gençler için de önemli spor projeleri olduğunu söyleyerek, Gökçealan'a seçimin ardından ilk iş halı saha yapılacağının sözünü verdi. Gökçealan'da spor yapmak isteyen gençlerin taşımalı eğitimde olduğu gibi; yüzme, basketbol ve tenis gibi spor alanlarına belediye tarafından taşınıp, evlere geri getirileceğini ifade etti.

    'HERKESİN BAŞKANI OLACAĞIM'

    Başterzi, seçilmesi halinde 1 Nisan'dan itibaren rozetini çıkararak, tüm Selçuk halkının başkanı olacağını söyleyerek, "Partileri, particiliği bir kenara bırakalım. Güzel memleketimiz için karar verelim. Ben 31 Mart'tan sonra rozetimi çıkarıp tüm Selçuk halkının başkanı olacağım. Bu yolda sizlerin desteğine talibim. Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyor ki, 'Bu vatan çocuklarımız ve torunlarımız için cennet yapılmaya layıktır. Biz de yaşadığımız memleketin her bir köşesini cennete çevirmeye söz veriyoruz" dedi.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow