hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Selinos Antik Kanal Projesi'nde dere temizliği başladı

    Selinos Antik Kanal Projesinde dere temizliği başladı
    expand

    Selinos Antik Kanal Projesi'nde dere temizliği başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bergama'da, Selinos Antik Kanal Restorasyon ve Islah Projesi kapsamında dere yatağında yüzeysel temizlik başladı. Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Geçmiş dönem belediye başkanlarının hayali olan, Selinos Antik Kanal Restorasyon ve Islah Projesi'ni yapmak bize nasip oldu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın destekleri ile UNESCO Dünya Mirası Bergamamızı şahlandıracak projemize başlamış bulunuyoruz" dedi.

    Tarihi şehir Bergama'da bulunan Pergamon Antik Kenti'nin kalbi niteliğindeki Selinos Antik Kanalı yeniden gün yüzüne çıkacak. 9 Temmuz 2020 tarihinde ihalesi gerçekleştirilen, ihalenin sonuçlanmasının ardından yaklaşık bir ay önce işyeri tesliminin gerçekleştirildiği ve etap etap yapılacak olan proje tamamlandığında, Türkiye eşi benzeri bulunmayan bir turizm alanına kavuşacak.

    ”CUMHURBAŞKANIMIZ YAKINDAN TAKİP EDİYOR”

    Bu projenin barındırdığı özellikler ile Türkiye projesi olduğuna işaret eden Başkan Koştu, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu projemizi yakından takip ediyor. Projemizin duyurusunu Sayın Cumhurbaşkanımız 22 Şubat 2020 tarihinde ilçemize yaptığı ziyarette müjdelemişti. Projemiz Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli'nin emekleri ile DSİ Genel Müdürlüğü öncülüğünde ihaleye çıkarıldı. İhalesi sonuçlandı ve iş teslimi yapıldı. Tamamlandığında, üç bin yıllık Pergamon Antik Kenti'nin kalbi niteliğindeki Selinos Antik Kanalı yeniden gün yüzüne çıkacak” ifadelerini kullandı.

    İZMİR (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow