hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sezon açılışı 'Arf Sabiti' oyunu ile yapıldı

    Sezon açılışı Arf Sabiti oyunu ile yapıldı
    expand

    Sezon açılışı 'Arf Sabiti' oyunu ile yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR Devlet Tiyatrosu, dört ayrı sahnede İzmirliler ile buluşacağı 2019-2020 sezonunun açılışını Konak Sahnesi'nde, 'Arf Sabiti' oyunu ile gerçekleştirdi.

    2019-2020 sezonunda dört sahnesiyle perde diyecek olan İzmir Devlet Tiyatrosu, ilk oyunun prömiyerini Konak Sahnesi'nde yaptı. Feraye Şahin'in kaleme aldığı, Sadık Yağcı'nın yönettiği 'Arf Sabiti' adlı belgesel niteliğindeki oyun seyirciyle buluştu. 'Arf Sabiti'ni bularak matematikte çözümsüz bir problemi çözme başarısı gösteren ünlü matematikçi Cahit Arf'ın, ülkenin zor günlerden geçtiği, İkinci Dünya Savaşı'na girmeye zorlandığı günlerde, güçlükler içinde, nasıl bir idealizm ile çalıştığını ve başarılı olduğunu belgesel bir anlatımla gözler önüne seren oyun, çok sayıda tiyatrosever tarafından ilgi ve beğeniyle izlendi.

    Yönetmen yardımcılığını Gerçek Özkök Yağcı ve Sevda Çiçek'in üstlendiği, dekor tasarımı Emre Satı'ya, kostüm tasarımı Ebru Çulpan'a, ışık tasarımı Kemal Gürgün'e, müzikleri ise Tarkan Erkan'a ait olan oyunun başrollerini İzmir Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Yusuf Köksal, Serkan Kunter, Burcu Aksakal, Ersin Ayhan, Neşe Arat, Ali Ulvi Hünkar ve Ömer Devrim Akkaya paylaştı.

    Oyun ekim ayının ilk iki haftası boyunca İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi'nde izleyici karşısında olacak. Biletler Konak Sahne gişesinden ve www.biletinial.com adresinden alınabilecek.

    Mehmet KURT / İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow