hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Soyer: İzmir'i tarımsal kalkınmanın, kooperatifleşmenin başkenti yapacağız

    Soyer: İzmiri tarımsal kalkınmanın, kooperatifleşmenin başkenti yapacağız
    expand

    Soyer: İzmir'i tarımsal kalkınmanın, kooperatifleşmenin başkenti yapacağız

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’de faaliyet gösteren 105 tarımsal kalkınma kooperatiflerinin yöneticileriyle ile gerçekleştirdi. Toplantıya 250’den fazla kooperatif temsilcisi katıldı. Soyer, "İzmir'i tarımsal kalkınmanın, kooperatifleşmenin başkenti yapacağız" dedi.

    İzmir'de faaliyet gösteren tarımsal kalkınma kooperatiflerinin başkan ve yöneticileri ile Tarihi Havagazı Fabrikası'nda bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'de üreticinin ürününü kime satacağını düşünmeyeceği bir dönem başladığını belirterek yol haritasını şöyle açıkladı:

    "Biz hazırız. Üreticilerimiz ürettikçe biz daha çok hizmet edeceğiz. Havza bazında üst birlikler oluşturarak kooperatiflerimizin ürünlerini sadece İzmir’e değil tüm Türkiye'ye pazarlayacağız. İzmir'i tarımsal kalkınmanın, kooperatifleşmenin başkenti yapacağız.

    'GELECEK BEŞ YIL İÇİN ÜRETİCİDEN 1 MİLYAR LİRALIK ALIM YAPILACAK'

    Geçen üç dönemde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kooperatiflerden 470 milyon liralık alım yaptığını hatırlatan Soyer, gelecek beş yıl için bunu 1 milyar liraya çıkartacaklarını belirterek, "Yani garantili üretimi dört katına çıkartmayı hedefliyoruz. Ayrıca girdi maliyetlerini aşağı çekecek çalışmalar yapacağız. Yem fabrikası ve gübre konusundaki yeni girişimlerimizi bu sene içinde hayata geçireceğiz. Biz hazırız. Büyükşehir Belediyesi olarak çok deneyimli bir kadromuz var. Niyetimiz, irademiz bu doğrultuda. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak beş yıl içinde en önem verdiğimiz konu kalkınma, üretim ve kooperatifler olacak. Dolayısıyla iş sizde. Siz ürettikçe biz size daha çok hizmet edeceğiz. Siz üretiminizi arttırdıkça Büyükşehir size daha çok sahip çıkacak. Böylelikle tüm Türkiye'ye sağlıklı, doğru işleyen bir tarım politikası sunmuş olacağız" dedi.

    KOOPERATİFLER TEK ÇATIDA TOPLANACAK

    Yarımada, Menderes, Bakırçay ve Gediz havzalarında bulunan kooperatiflerini bir çatıa buluşturacaklarını belirten Soyer, "Böylelikle sesimiz daha gür çıkacak. Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyonu hızlanacak. Hem pazarlık, hem rekabet gücümüz artacak. Her bölgede ürün planlaması yapacağız. Hangi bölgede ne kadar ürün olduğunu bileceğiz. Çünkü pazarlama bilgi ile olur. Aynı zamanda ürünümüzün kalitesine de çok dikkat edeceğiz. Bunu başarırsak sağlıklı tarım politikası sürdürmüş oluruz" dedi.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAF

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow