hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tire'de İYİ Partili Atakan Duran göreve başladı

    Tirede İYİ Partili Atakan Duran göreve başladı
    expand

    Tire'de İYİ Partili Atakan Duran göreve başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR'in Tire ilçesinde, Millet İttifakı'nın adayı olarak seçimi kazanan İYİ Partili Salih Atakan Duran, mazbatasını alıp, törenle görevine başladı.

    Tire'de 31 Mart'taki Mahalli İdareler Seçimleri'nde 234 sandıkta 65 bin 977 seçmenden 57 bin 942'si oy kullandı. Oyların 55 bin 331'i geçerli sayıldı. Millet İttikafı'nın İYİ Partili adayı Salih Atakan Duran 25 bin 486 oy alıp, belediye bakanlığına seçildi. Sandıktan Cumhur İttifakı'nın adayı AK Partili Mustafa Selman İçelli'ye 23 bin 816, DSP adayı Tayfur Çiçek'e ise 4 bin 563 oy çıktı.

    Seçimi kazanan İYİ Partili Salih Atakan Duran, bugün öğlende İlçe Seçim Kurulu'ndan mazbatasını aldı. Ardından beraberindeki partililerle Cumhuriyet Meydanı'na geçen Duran, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Duran tebrikleri kabul etti.

    Duran daha sonra devir-teslim töreni için belediye binasına geçti. Burada partililer tarafından coşkuyla karşılanan Duran, kalabalığa seslenip, "Makam halkın makamıdır. Biz, sadece 5 yıllığına emanet olarak aldık. Bunu unutmadan 5 yıllık sürede Tireliler'in mutlu olması için elimizden gelen hizmeti yapacağız. Tire Belediyesi'nin ekmeği bizim kursağımızdadır. Ben, ilk defa buraya 5 yaşında dedem Salih Duran'ın elini tutarak girdim. Bugün ise Allah'ın izni, milletimizin tercihiyle Salih Atakan Duran, bu kez belediye başkanı olarak burada. Halkımın şahsıma gösterdiği bu güveni, bana vermiş olduğu bu önemli görevi layıkıyla yerine getirmek için ben ve Belediye Meclisi üyesi arkadaşlarım gece gündüz çalışacağız. İnsanlarımızın mutlu yaşadığı güzel bir Tire hayalini hayata geçirmek istiyoruz. Sağ olun var olun" dedi.

    'GÖREVİ ESKİ BİR ÖĞRENCİME TESLİM EDİYORUM'

    Daha sonra Belediye binasına giren Duran, seçimde 20 bin 923 oy fark attığı DSP'li mevcut Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'ten görevi devraldı. Çiçek devir teslim töreni sırasında yaptığı konuşmada, "Bugün görevimi 15 yıl şeref ve gururla yaptıktan sonra meydanlarda söyleyemedim, bir öğrencime teslim ediyorum. Boynuz kulağı geçer bilirsiniz. Ben de ondan çok şey bekliyorum. Telefon numaralarım onun önünde olacak. Ne zaman ihtiyacı olursa eski bir hocası olarak kendisine yardımcı olacağım. 1999 yılında başkan olduğumda bir ağabeyimiz bana 2 tavsiyede bulunmuştu, ben de aynı tavsiyeleri Atakan kardeşime verip, 'Kimsenin ekmeği ile oynama ve her şeyin çaresi vardır' diyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Kendisi de ilerleyen günlerde performansıyla bunu gösterecektir" diye konuştu.

    Yiğit SOYLU / TİRE (İZMİR), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow